By- og Kulturudvalget drøfter i dag fremtiden for spejderhytten i Fruens Bøge, der blev ødelagt i en formodet påsat brand i september.

Odense: Mens udbuddet for en genopførelse af Restaurant Carlslund, der udbrændte i juni, sluttede i går, så er fremtiden endnu usikker for spejder-hytten Frederiksminde ved siden af. Den brændte i september.

Men nu opfordrer spejdergruppen Sortebrødrene - Spejderne i Fruens Bøge, der inden branden holdt til i bygningen, til, at Odense Kommune finder en løsning. Spejderne er parate til at hjælpe, så hytten kan genopføres, skriver de i et brev til By- og Kulturudvalget.

Spejderhytten blev ligesom Carlslund ødelagt af brand tidligere på året, og i begge tilfælde mener Fyns Politi, at brandene er påsat - muligvis af samme gerningsmand.

Vil bidrage med kapital

By- og Kulturudvalget skal drøfte spejderhyttens fremtid på et møde i dag, og spejderne er klar til at bidrage til en løsning - også økonomisk.

Det er muligt, fordi tidligere medlemmer og andre, som ønsker at hjælpe, har henvendt sig.

”Det betyder helt konkret, at vi også har fået forskellige tilbud om økonomisk støtte til midlertidig genhusning på grunden. Men også til at indgå i arbejdet omkring at skaffe kapital til genopførelsen”, skriver spejderne.

Flere partier i udvalget deler ønsket om, at bygningen genopføres, og både Konservative og SF vil gerne samarbejde med spejderne.

- Det er prisværdigt, at de gør et arbejde for at finde ud af, hvad vi kan gøre i fællesskab med hensyn til de frygtelige skader, der er sket.

- Jeg kunne godt forestille mig et fornuftigt samarbejde, siger Lars Havelund (K).

- Det er enormt konstruktivt, at spejderne tager initiativ til at forsøge at finde løsninger. Det skal vi, i det omfang det er muligt, forsøge at imødekomme, siger Brian Dybro fra SF.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Få overblik her: Sammenhæng mellem brande i Odense

Få overblik her: Sammenhæng mellem brande i Odense

15 uopklarede brande: Ingen gerningsmænd fundet

15 uopklarede brande: Ingen gerningsmænd fundet

Mange tip om Odense-brande: Men ingen gennembrud for politiet

Mange tip om Odense-brande: Men ingen gennembrud for politiet