Sparekatalog for millioner: Send børnene tidligere i skole og skær i børnehavens åbningstid

Der skal være længere mellem både vikarer og pædagoger i Odenses folkeskoler, foreslår Børn- og Ungeforvaltningen i nyt sparekatalog. Arkivfoto: Steffen Ortmann/Scanpix

Sparekatalog for millioner: Send børnene tidligere i skole og skær i børnehavens åbningstid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både skoler og daginstitutioner står for skud i det sparekatalog, Børn- og Ungeforvaltningen netop har lagt offentligt frem. Nu venter en kort høringsfase, inden politikerne 27. november skal finde de 43,6 millioner kroner til besparelser og omprioriteringer.

Skær en time af børnehusenes åbningstid. Lad børnene begynde tidligere i skole. Spar på folkeskolernes vikarer og pædagoger. Drop heldagsskolen og fodboldskolen i Vollsmose - og nedlæg elitesportsklasserne. Halver svømmeundervisningen og skær også på ledelse og administration.

Børn- og Ungeforvaltningen er nu klar til offentligt at lægge det 38 sider store sparekatalog frem, der skal hjælpe udvalgspolitikerne med at finde 43,6 millioner kroner i næste års børnebudget. 26,6 millioner skal spares væk, 17 millioner skal bruges andre steder i forvaltningen.

Ud over forvaltningens konkrete spareforslag, anbefaler embedsfolkene også at nå målet med såkaldte rammereduktioner på dagtilbud og skoler.

Det betyder, at de enkelte børnehuse og folkeskoler bliver pålagt en besparelse svarende til den procentedel, de udgør af det samlede budget. Og så er det derefter op til dem selv at finde ud af, hvor der skal skæres.

Flovt og pinligt

Besparelserne og omprioriteringerne er de seneste dage blevet mødt af kras kritik, fordi de kommer så kort tid efter skattestigningerne, hvis formål netop var at sikre flere voksne på især børne- og ungeområdet. Og som rød blok derfor navngav velfærdsprocenten.

De seneste to års forhøjelser af skatten har i år lagt 180 millioner ekstra kroner i budgettet hos Børn- og Ungeforvaltningen, men nu forsvinder der altså en bid igen.

- Man kan ikke give med den ene hånd og tage med den anden. Jeg ville være flov og pinlig, hvis jeg var byrådspolitiker, har Bupl Fyns formand Rikke Hunsdahl understreget, mens formand for Odense Lærerforening Anne-Mette Kæseler Jensen har kaldt det uholdbare besparelser:

- Det er et tilbageslag og er ødelæggende for det, der med skattestigningen er sat i gang og for den positive udvikling.

En hurtig høring

Forvaltningens forslag til besparelser og omprioriteringer sendes nu i en hurtig høring hos medarbejdernes lokaludvalg og hos forældrebestyrelser frem til 19. november.

27. november skal de syv politikere i Børn- og Ungeudvalget så tage en endelig stilling til, hvor de mener, millionerne bedst kan undværes i budgettet, der indeholder i alt cirka tre milliarder kroner.

Der er ikke lavet nogen overordnet opgørelse over, hvor mange medarbejdere der risikerer en fyring.

Læs hele sparekataloget her.

Sparekatalog for millioner: Send børnene tidligere i skole og skær i børnehavens åbningstid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce