Sover I, borgere i Odense?


Sover I, borgere i Odense?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE-borgere, sover I? Er I ikke klar over, at høringen for et præcedensskabende projekt er afsluttet, mens I var på sommerferie?

HØJHUSBEBYGGELSEN ved Tusindårsskoven, Falen, kan nu vedtages i kommunalbestyrelsen og vandaliseringen af et af Odenses smukkeste, rekreative områder kan starte. Vidste I det? Nej, vel. Det var derfor forslaget blev sendt til høring i jeres sommerferie, så kværulanterne var bortrejst for at studere arkitektur i fremmede lande.

DET startede så uskyldigt som sådanne planer starter. Ingen syntes at have noget imod, at det utrolig smukke areal, der ligger mellem Tusindårsskoven og Falen og Odense Eventyrgolfklub, og som i lokalplanen var tænkt anvendt til campingplads, blev anvendt til huse med tilknytning til golfsporten.

DA forslaget kom til borgernes kendskab havde man transformeret golfhusene til en "punkthusbebyggelse" med boligblokke på fire og seks etager. En mur af beton, stål og glas i 23 meters højde, placeret midt i fredelige og harmoniske villakvarterer og i et hjørne af golfbanen. Fremover vil der ikke være ét sted på Eventyrgolfbanen eller på de offentlige stier i området, hvor man kan undgå udsigten til disse beton- og glasmastodonter.

NÆRLÆSER man lokalplanen opdager man, at kommunen højt og flot blæser på, at bebyggelse inden for en 300 meters linje fra skov, kræver særlig tilladelse. Det er ikke noget problem. Tusindårsskoven har ingen fredsskovstatus. Jamen, hvorfor planter man en bekostelig skov og giver den det poetiske og lovende navn Tusindårsskoven, når man højt og flot blæser på den? Hvorfor har man ikke gjort den til fredsskov?

ÅRSAGEN til kommunens trang til at få høvlet et byggeri op i disse smukke omgivelser er nem at få øje på. Penge. Først og fremmest penge til kommunekassen og så penge til bygningsentreprenøren og endelig skattekroner i kommunekassen fra de velhavere, der lader sig friste af udsigten over de utrolig smukke smukke arealer.

ALLE tre fornuftige og rimelige argumenter for at bygge på arealet. En kommunalbestyrelse har pligt til at overveje alle muligheder, entreprenøren ved hvad han gør. Hvis han kan få kommunen til at godkende projektet kan han stable hele skidtet op på nul tid med et par kæmpekraner.

DER er flere penge at tjene på denne form for byggeri end ved tæt/lav eller villabyggeri. Han kan betale kommunen betydeligt mere for arealet og alle er glade, altså lige undtagen villaejerne i området og de tusinder, der spiller golf eller går tur i området, og alle de Odense-borgere, der troede på kommunens visioner om de grønne kiler og de fredelige villabyer i en ring om byen. Mundsvejr. Alt er til salg for den rette pris.

JEG bor i Otterup. Men Odense er hovedstaden på Fyn, og på den måde har jeg også en aktie i byen, som jeg besøger næsten dagligt. Desuden spiller jeg golf på "Eventyren".

Med de muligheder i forskellige byggematerialer, der indgår i lokalplanens bestemmelser, vil en dygtig arkitekt sikkert kunne skabe et rimeligt byggeri på de givne forudsætninger, men hvad sker der, hvis entreprenøren synes det er for dyrt at bruge arkitekt?

Eller hvis han af tekniske eller økonomiske grunde ikke vil lytte til arkitekten? Får vi så et nyt, mislykket og fejlplaceret "banegårdscenter"?

Ole Hervit bor Kørupvej 10, Otterup

Sover I, borgere i Odense?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce