Sort skærm til VM-kampe truer

Det er denne mand - kåret som verdens bedste fodboldspiller i 2009 - argentineren Lionel Messi, fodboldinteresserede tv-seere i Odense risikerer at gå glip af, når VM ruller over fladskærmen til sommer. Lionel Messi spiller i øvrigt for FC Barcelona.
Foto: Bernat Armangue/AP/Polfoto

Sort skærm til VM-kampe truer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er reel risiko for at mange odenseanerne ikke kan se alle VM-kampe fra Sydafrika til sommer. Danmarks kampe er de dog sikret

Odense: Sommerens VM-slutrunde i fodbold i Sydafrika byder på 64 indbydende kampe.

Men ikke alle fodboldtossede odenseanere skal kunne forvente at se alle kampene på deres tv direkte - medmindre de betaler sig til det.

Det afhænger nemlig blandt andet af, hvilken antenneforening, de eventuelt er medlem af og hvilken tv-pakke, de har valgt at betale for.

Til sommer vises 21 af de 64 kampe på den "hemmelige" Canal 9, som kanalen er blevet kaldt i folkemunde, mens DR og TV 2 tager sig af resten. Blandt andet Danmarks kampe. TV 2 viser hele 33 af kampene.

Hos Odenses store antenneforening, Glentevejs Antennelaug med over 25.000 tilmeldte husstande, er Canal 9 ikke en del af programpakken. Og bliver det muligvis heller ikke i tide til VM, fortæller foreningens formand Søren Skaarup.

- Det afhænger af, om medlemmerne ønsker kanalen og stemmer den ind ved vores næste generalforsamling, siger han.

Bliver den ikke det, så misser medlemmerne i princippet de 21 kampe - deriblandt alle Argentinas indledende opgør med verdens bedste fodboldspiller Lionel Messi, to af Brasiliens kampe og en af Tysklands samt fra Danmarks gruppe Japan-Cameroun og Holland-Japan.

Aftale udløbet

I de sidste måneder af 2009 har Canal 9 ellers været en gratis prøvekanal hos Glentevejs Antennelaug - ligesom den har været det hos andre af Odenses antenneforeninger.

Men den aftale er udløbet nu, og medlemmerne må hos Glentevejen fremover betale 345 kroner (vejledende listepris) om året for at se Canal 9 - foruden den almindelige pris på valg af programpakke - hvis den altså får stemmer nok og bliver en del af "familien" hos Glentevejs Antennelaug.

Det beløb lyder på årsbasis måske ikke af meget, men Canal 9 er - sammenlignet med andre kanaler - i den dyre ende. Hvis der samtidig varsles andre prisstigninger fra de andre programudbydere, så er det med til at køre prisen op.

Dem med grundpakke taber

Hos en anden af Odenses store antenneforeninger, Dyrup-Sanderum Antenneforening (DSA), har Canal 9 også i et par måneder har været en gratis-kanal frem til nytår.

Men nu er den pillet af igen. Heller ikke her er der en afklaring omkring VM-fodbolden og Canal 9.

Det eneste, formanden Henrik Lindholm næsten kan sige, er, at det må der tages stilling til ved generalforsamlingen 27. januar.

- Prisen er afgørende, siger han blot.

Derimod kan medlemmerne af både Næsby Antennelaug og Kragsbjerg Antennelaug indstille sig på - hvis de altså har mindst mellempakken og et digitalt tv eller en digital modtagerboks - at kunne se alle 21 kampe via Canal 9.

Begge foreninger har nemlig lavet en aftale med tv- distributøren YouSee, der inkluderer "den hemmelige kanal". Hvis man som sagt har mindst mellempakken.

Men har man kun grundpakken hos for eksempel Næsby Antennelaug og gerne vil se de 21 kampe, skal man vælge mellempakken. Det koster en prisstigning pr. år på cirka 1500 kroner.

Fodboldfans skal også være opmærksomme på, at 6’eren - der visser masser af spansk topfodbold, deriblandt mange af verdens bedste klub FC Barcelonas kampe med Messi på holdet - også er forsvundet hos visse antenneforeninger efter 1. januar, blandt andet hos DSA. 6’eren og Messi returnerer kun, hvis den stemmes ind - med en mulig prisstigning til følge.

Sort skærm til VM-kampe truer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce