Sommerhøjskole midt i byen

Sommerhøjskolen vil have workshops med kunst, poesi, drama for børn og voksne i alle aldre. Arkivfoto: Jens Wognsen

Sommerhøjskole midt i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturmaskinen og Paarup Aftenskole vil forene bykultur og højskoletradition i uge 27 i sommerferien, hvor familier inviteres til en uge med morgensang, musik, drama og kunst.

Det er næsten som en almindelig sommerhøjskole. Med fokus på samvær hele ugen, med kreative udfoldelsesmuligheder og fællesskab fra morgen til aften i fem dage. Forskellen er kun, at man sover hjemme i sin egen seng, når Kulturmaskinen i Odense og Paarup Aftenskole inviterer til sommerhøjskole i storbyen for familier.

- Vi tager alle de klassiske dyder fra højskoleverdenen. Jeg glæder mig til at prøvet at gøre det samme i de her rammer. Jeg vil gerne trække noget højskoleenergi ind i Kulturmaskinen, for det er en god måde at møde andre mennesker på. Det virkede bare så rigtigt at prøve det her, fortæller Jesper Vognsgaard, der er relativt nyansat leder af Kulturmaskinen.

Han har en baggrund som forstander og lærer både på højskole og efterskole, og det er noget af det, der har givet ham ideen til sommerhøjskolen midt i storbyen.

Emnerne i løbet af ugen er klassiske højskoletemaer som kunst, poesi, fortællekunst, drama og musik. Børn og voksne vil kunne melde sig på forskellige workshops og vil i løbet af ugen også møde spændende mennesker som forfatteren Josefine Ottesen, Cæcilie Ning Hage, leder af Tidens Samling og Line Skov Lauritsen fra Center for Digital Pædagogik. De fleste workshops vil være for både børn og voksne - nogle enkelte er generationerne hver for sig.

- Det har også en værdi at være sammen på tværs af generationer. Sommerhøjskolen skal være et sted, hvor hånden og ånden mødes. Tit når man sidder og laver et eller andet kreativt, så kan samtalen, der foregår omkring, være lige så vigtig. Det er dét en god højskoleforstander kan. Det er at være faglig, men også møde kursisterne der hvor de er, forklarer Jesper Vognsgaard.

Alle nysgerrige sjæle i alderen 7 til 100 er velkomne, lyder det fra Kulturmaskinen og Paarup Aftenskole. Eneste betingelse er, at mindst en deltager fra hver familie skal være bosiddende i Odense Kommune.

Til gengæld er der ingen regler for, hvad en familie er. Yndlingsnaboer, legetanter, onkler, papforældre og bonusbørn - er alle velkomne.

Det koster 1995 kroner per voksen at deltage og 996 kroner per barn for hele ugen med fuld forplejning.

Det er desuden lykkedes arrangørerne at sørge for, at folk, der ikke har råd til sådan en uge, kan få en "friplads".

- Vi har fået 60.000 af Folkeoplysningsudvalget, så vi har mulighed for at tilbyde sommerhøjskolen til folk, der ikke selv har råd til at komme af sted.

Tilmelding til sommerhøjskolen i Kulturmaskinen i Odense foregår via Paarup Aftenskole.

Sommerhøjskole midt i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce