Har du hjerterum og overskud til at give et barn fra Rusland en lykkelig sommerferie

Odense: Hvis du i juni eller juli har plads og hjerterum til det, kan du måske gøre det til en drømmesommerferie for et barn fra Tjernobyl. Nordjysk Humanitærhjælp formidler kontakt til danske familier, der gerne vil være værter for pressede børn fra Rusland.

Børnene kommer med bus fra deres hjemegn i det sydvestlige Rusland. De bor i områder, der stadig lider under Tjernobyl-ulykken, og de mangler gode og trygge steder at have en fed sommerferie, som det burde være alle børn forundt.

- Det drejer sig om børn mellem 7 og 14 år. Der hovedsalig kommer fra dårligt stillede familier. Børnenes ferieophold varer 3½ uge. Børnene bor og har deres omgang hos den danske familie, de er naturligvis raske - altså sygdomsfri - De trænger til frisk luft og mad uden al den forurening. Hjælp os med at give dem en positiv oplevelse, siger Didde Lyneberg, som er fynsk kontakt til projektet. Hun kan kontaktes på 60913490, eller man kan sætte sig i forbindelse med Nordjysk Humanitærhjælp www.nj-hh.dk/.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.