Somalierne har taget kontakt til politiet


Somalierne har taget kontakt til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAMARBEJDE: Mødet mellem myndighederne og det somaliske samfund i Odense har givet små indrømmelser

VOLLSMOSE: Den somaliske ungdomsbande i Vollsmose er ikke blevet trevlet op, men der er små tegn på, at somalierne i Odense har forstået situationens alvor. Uden hjælp til politiet kan forbrydelserne ikke opklares.

- For et par dage siden fik jeg en henvendelse og et navn i forbindelse med et indbrud. Der var en somalier, der vidste noget, han gerne ville dele med politiet, siger Bo Rambrand, politiassistent ved Vollsmose Nærpoliti.

Indbruddet er ikke opklaret, men politiet har fået et klart spor at gå efter.

- Det er den slags små henvendelser, som lover positivt for fremtiden. Vi kan ikke på en dag ændre en udbredt holdning hos folk, men vi kan flytte lidt på indstillingen dag efter dag, mener politimanden.

Ro i en uges tid

Der har snart været ro en uges tid i Vollsmose, som ellers var præget af overfald på taxichauffører og bybuschauffører. Odense Taxa reagerede med at stoppe kørslen inde i mosen i aften- og nattetimerne. Kun kørsel med kendte, navngivne personer er blevet udført. Hvis man vil have en taxa, må man ud på vejene omkring Vollsmose.

- Vi er de første til at beklage disse overfald. Det ville være rart, hvis vi kunne garantere, at det aldrig sker mere. Men det kan man jo ikke, siger Moslah Gaanuf fra Den Somaliske Kulturforening i Odense.

Nærpolitiet i Vollsmose forventer ikke, at man nu får en masse navne på bordet, men man kunne godt have en forventning om, at forældrene tager noget mere ansvar.

- Hvis vi tager en ung dansk fyr, der er i gang med noget snavs med nogle kammerater, så kører vi typisk hjem til forældrene for at få en samtale. Det er far og mor glade for, og de kræver ikke straks beviser for, at det er deres barn, som har været i gang med at lave ballade.

- Sådan reagerer mange af de arabiske familier. Hvis vi ikke kan bevise noget, tager de ikke en henvendelse alvorligt. Fra vores side er det jo bare et ønske om at hæve en advarende pegefinger. Ikke at straffe, siger Bo Rambrand.

Der er cirka 1700 somaliere i Odense. Det er formentlig blot nogle ganske få at de unge, som har været aktive i overfaldsbanderne.

Familier i opløsning

- Nogle af dem kommer givetvis fra meget dårlige familier, hvor der måske kun er en enlig mor, som ikke har ret meget indflydelse på sine store drenge. Det er familier i opløsning. Men jo mere vi snakker sammen, desto bedre forstår vi hinanden og kan få det til at køre, siger politiassistenten.

- Mange indvandrere og flygtninge kommer fra lande, hvor politiet var håndlangere for et diktatur. Hos os passer vi på, at samfundets love overholdes, siger han.

Somalierne har taget kontakt til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce