Når Søstrene Grene to gange om året lancerer deres interiørkollektion, står folk i kø for at få fingre i billigt boligtilbehør.

Man kommer sjældent ud med kun én ting i kurven.

Sådan en slags butik er Søstrene Grene. Og sådan har det været i Odense, siden Hans og Gitte Götke-Hansen åbnede butikken i Vestergade for 24 år siden. Søstrene Grene har, siden den første butik slog dørene op i Aarhus i 1973, været kendt for nips og dimsedutter, der ikke vælter budgettet.

Men for tre år siden ændrede sortimentet sig i tingeltangelets højborg. Det blev udvidet med vaser, sofaborde og stole udviklet af kædens egne designere. Og det var noget, kunderne kunne lide.

Søstrene Grene

Vestergade 25Mandag-torsdag: 10-18Fredag: 10-19Lørdag:10-16

- Det er sjældent, folk står i kø, men det gør de, når boligkollektionen bliver lanceret. Sidst havde vi fået et par hundrede reoler med hjul hjem, og de var væk i løbet af to-tre dage, fortæller Gitte Götke Hansen.

To gange om året udsender Søstrene Grene et interiørkatalog med nyt boligtilbehør og møbler. For en lille uges tid siden kom første del af forårskollektionen på gaden, og 16. marts bliver anden del lanceret.

Flere kunder

I det lille baglokalekontor viser ægteparret Hans og Gitte Götke-Hansen billeder, de tog, da de foregående interiørkollektioner blev sat til salg. Fotografierne viser lange køer ude foran deres tre Søstrene Grene butikker i Odense. Det er hovedsageligt kvinder, der står og venter på at komme ind og købe boligting. Og sådan er det.

- Og så er der mange unge her i byen, der etablerer sig. Og her kan man få nogle pæne ting, man kan tillade sig at skifte ud, når sæsonen skifter, siger Hans Götke-Hansen.

For tre år siden, da de første sofaborde og pyntepuder blev sat i butiksruderne, eksploderede salget, og butikkerne meldte om rekordomsætninger på niveau med julehandlen.

I det nye forårskatalog kan man blandt andet få et rullebord til 288 kroner eller et keramikophæng til 14,90 kroner. Og det vil folk gerne have fingre i, også i Odense.

- Butikkerne har vækstet med 10-15 procent, og antallet af kunder er steget tilsvarende. Interessen er stor, og vi kan mærke, at mange kunder glæder sig til hver gang, der kommer et katalog, fortæller Hans Götke-Hansen.

Det går godt for Søstrene Grene. Og også for butikken i Vestergade.

Før lå butikken med en rulletrappetur op på første sal. Men for nylig skiftede Hans og Gitte Götke-Hansen 1. salen ud med stueetagen.

- Nu har vi ligget her i 24 år, og så skulle der ske noget nyt, griner Gitte Götke-Hansen.

- Vi havde omkring 300 kvadratmeter før, nu har vi 100 kvadratmeter mindre. Men det er blevet lettere for handlende med barnevogne og ældre at komme herind. Og der kommer faktisk flere folk herind nu, fortæller Hans Götke-Hansen. Og selvom man kan blive fristet til at fylde kurven med de mange nips fra alverdens lande, så skal man huske på Søstrene Grenes gamle ordsprog.

Køb kun det, De har brug for.

  • Christine Landry

    Af:

    Journalist på Pindle Odense og Ugeavisen Odense.