Fællessang med Betty og Judy Glosted på plejecenter i Odense på søndag

Odense: På søndag får 129 plejecenterbeboere mulighed for at få varmet deres stemmebånd igennem, for de skal alle deltage i et stort ’syng sammen’ arrangement på Plejecentret i Albanigade.

Ud over kaffebordet byder dagen på fællessang med søstrene Betty og Judy Glosted, som synger gamle revy- og filmviser.

Det fortæller Vinnie Skovkjær, leder af den gruppe af medarbejdere, som sørger for aktiviteter på de kommunale plejecentre.

I efteråret blev Vinnie Skovkjær kontaktet af Betty og Judy Glosted, der gerne ville ud og optræde på et plejehjem.

Søstrene, der til dagligt også beskæftiger sig med underholdningsbranchen, har længe haft lyst til at optræde sammen.

Betty arbejder til dagligt som skuespiller, mens Judy er sprechstallmeister for Cirkus Benneweis.

- Min Søster og jeg har tidligere optrådt for ældre borgere, og det har været rigtig livsbekræftende oplevelser. Musik giver livsglæde, fortæller Judy Glosted.

- Vores repertoire henvender sig ikke til den yngre generation. Vi synger gamle revyviser, som de ældre beboere kender i forvejen. Planen er at vi synger for, sådan at beboeren også får sunget med.

Ud over kaffen, lagkagen og det musikalske indslag er tanken bag arrangementet at lade plejecenterbeboerne komme hinanden ved på tværs af centrene. Det kan være med til at skabe nye eller genoplive gamle relationer.

- Vi har flere gange oplevet at beboerne støder på gamle bekendte, så vi har rigtig gode erfaringer med at lade de forskellige plejecentre mødes’, fortæller Vinnie Skovkjær.

Syng sammen’ arrangement er det første af tre, hvoraf de to sidste holdes i september og oktober.

  • Schmidt_Sander_(2015)_001

    Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.