Søren Thorsager (S) vil have ny luft under vingerne. Men afviser bestemt ikke, at han vender tilbage en dag.
ODENSE: Det er et oprigtigt ønske om at træde et skridt tilbage og få frisk jord under neglene, der ligger bag Søren Thorsagers beslutning om snart at kalde sig forhenværende rådmand.

Men han bliver i politik og vil fra sidelinjen stadig være aktiv. Også på andre områder end i dag, fordi han nu står mere frit uden ansvar for et bestemt område.

- Hvorfor går du lige nu?

- Der er tilpas god afstand til valget om halvandet år og dermed god tid til, at en ny sætter sig i stolen og kan blive kørt ind, så vi kan vælte Jan Boye (K) og få indsat Anker Boye (S) som borgmester.

Afløseren

Søren Thorsagers afløser skal udpeges af den valggruppe, der har peget på ham som rådmand.

Valggruppen består af S, SF og Enhedslisten.

I teorien kunne det være en hvilken som helst fra de tre partier.

I praksis vil det være mest naturligt, det bliver en socialdemokrat, da S har klart flertal.

- Din hustru, Lotte Bunds­gaard, har sagt farvel til politik, har den beslutning haft nogen indflydelse på din beslutning?

Brug for nye erfaringer

- Jeg siger ikke farvel til politik, jeg stiller op igen og vil stadig være aktiv. Jeg har brug for at gøre nogle andre erfaringer og gør bare det samme som mange andre yngre politikere i disse år. Jeg ser ikke mig selv som fuldtidspolitiker hele mit liv og vil prøve noget andet. Men det har intet at gøre med Lottes beslutning.

- Du er kendt som et politisk dyr, der også tænker meget strategisk. Er det her et led i en større plan, som betyder, at du måske vender tilbage til politik på fuld tid en dag?

- Jeg træder et skridt tilbage, men vil slet, slet ikke udelukke, at jeg ad åre kan træde til og betræde andre politiske poster på fuld tid. Men man kan ikke lave karriereplanlægning i politik. Tingene kan gå meget hurtigt, og alting kan se anderledes ud i morgen.

- Du har været rådmand for både børn og unge og senest for ældreområdet. Hvad synes du bedst om?

- Det er svært at sige, for man kan vel næppe finde to områder, der er mere forskellige. Der var nok størst mulighed for at lave ren politik på børn- og unge-området, til gengæld har jeg lært mere om ledelse og medarbejderudvikling i mit seneste job. Så der har været fordele begge steder.

- Hvad har været det mest negative ved jobbet som rådmand?

- Det er efterhånden blevet sådan, at man som rådmand skal tage stilling til mange enkeltsager. Borgerne lader sig ikke nøje med et svar fra en medarbejder i forvaltningen, men går ofte direkte til rådmanden, hvis de utilfredse. Den slags sager har jeg brugt meget tid på de sidste par år, og det er ærlig talt træls.

En glad mand

Og så ligner Søren Thorsager ellers en rigtig glad mand, der mener det, når han siger, at han glæder sig til at begynde som lærer på H. C. Andersenskolen efter sommerferien.

Og det gør de også på skolen. Da han var derude i går for at lave tv-billeder til TV 2/Fyn, var hans personalemappe allerede fremme.

Den har ligget øverst i skuffen hele tiden i sikker forvisning om, at han en dag vendte tilbage.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Byrådet skal give lov

Tre i spil til at overtage rådmandspost

Tre i spil til at overtage rådmandspost

Han kan vende tilbage, når Anker Boye går