Søndagens fodboldoptøjer: Anholdte OB-fans risikerer fængsel

30 OB-fans blev søndag eftermiddag anholdt og sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige ro og for at være i besiddelse af fyrværkeri og huer til at maskere sig med. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Søndagens fodboldoptøjer: Anholdte OB-fans risikerer fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag eftermiddag blev 30 OB-fans anholdt før superligakampen mod AGF. Fansene ville starte et slagsmål mod rivalerne, og bliver nu sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige ro og for at være i besiddelse af maskeringsudstyr.

Det var ikke meget fodbold, de 30 anholdte OB-tilhængere, der søndag eftermiddag blev anholdt i Kongens Have, fik set.

I stedet for at tilbringe aftenen i de blå og hvide plastiksæder på Ewii Park, hvor AGF gæstede OB, brugte gruppen af OB-fans deres aften hos Fyns Politi. Godt to timer før kampen blev de 30 fodboldfans anholdt i Kongens Have, lige i tide før gruppen fik startet en slåskamp mod AGF's fans.

De 30 fodboldfans bliver nu alle i fællesskab sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige fred efter straffelovens paragraf 134a og risikerer en længere fængselsstraf.

- Når der er flere, der er sammen om at lave uorden, er det en grov forstyrrelse, og så kan man straffes med op til 1,5 års fængsel, siger politikommissær Kim Munksgaard Hansen.

Flere af de anholdte havde desuden også romerlys og maskeringsudstyr såsom huer og elefanthuer på sig, som de også vil blive sigtet for. Det kan derudover give en bødestraf eller fængsel i seks måneder.

De 30 fodboldfans blev omringet i Nørregade og bragt til Kongens Have, hvor de blev anholdt. Foto: Jeppe Maagaard Holm
De 30 fodboldfans blev omringet i Nørregade og bragt til Kongens Have, hvor de blev anholdt. Foto: Jeppe Maagaard Holm

Sikrede rolig fodboldkamp

Fyns Politi fik søndag eftermiddag oplysninger om, at nogle af OB-fansene, der var mødt op i centrum før superligakampen, ville opsøge AGF's fans ved Sir Club på Nørregade for at slås. Da Fyns Politi ankommer er der kun 5-10 meter mellem de to grupperinger, fortæller Kim Munksgaard Hansen.

- AGF-fansene er også gået på gaden, men de er små 200 mennesker og talstærkt overlegne i forhold til de kun 30 fra OB. Stemningen var oppisket, så vi finder dem lige i sidste øjeblik, siger Kim Munksgaard Hansen.

Fyns Politi får omringet gruppen af OB-fans og tager dem med på stationen.

- Vi er overbevist om, at de 30, der er blevet anholdt, havde afgørende betydning for, at kampen derfra, både inde på stadion og efterfølgende, forløb roligt. Vi fik fat på grupperingen, der ville skabe problemer, siger Kim Munksgaard Hansen.

Overvågningsvideo skal ses igennem

Om fodboldbøllerne får den strengeste straf på 1,5 års fængsel, når sagerne skal for retten, tør Kim Munksgaard Hansen dog ikke kommentere på.

- Paragraffen har været anvendt få gange omkring fodbold. Mange af dem her er unge mennesker, der ikke er straffet i forvejen, så det plejer at være en formildende omstændighed, men jeg kunne godt se nogle af dem få en betinget fængselsstraf, siger Kim Munksgaard Hansen.

En eventuel domsfældelse vil højest sandsynlig også føre til karantæne fra OB's kampe, tilføjer politikommisæren.

Fyns Politi skal nu have kigget overvågningsvideoerne igennem, gennemgået vidneberetninger og de genstande, der er fundet på de 30 personer, før sagen ender hos anklagemyndigheden.

Den sidste af OB-fansene blev løsladt hen ved midnat søndag nat.

Søndagens fodboldoptøjer: Anholdte OB-fans risikerer fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce