Socialdemokraterne står fast


Socialdemokraterne står fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Du tager helt fejl Lars Chr. Lilleholt (LCL) i dit læserbrev "Velbegrundet S-frygt for VK".

Vi socialdemokrater frygter ikke VK-samarbejdet i Odense Byråd. Vi tror nemlig ikke, at V og K elsker hinanden så meget, at K vil føre blokpolitik ligesom V.

Faktisk er der mange socialdemokrater, der tror, vi får flertal igen. Jeg har som tidligere sportstræner dog den lille stemme siddende i baghovedet, der siger: "Du må ikke undervurdere din modstander".

Se hvordan det gik David og Goliath, se hvordan det gik, da mægtige Real Madrid tabte til OB.

Den lille stemme siger også: "Du skal have respekt for din modstander, kende hans strategi og hans mærkesager".

Det har intet med frygt at gøre.

Frygt det er, når jeg nævner konkrete ting, som vi socialdemokrater står for, såsom at "kulturstrategien er en vækststrategi" og "at vi ikke i denne byrådsperiode har set konkrete forslag fra Venstre til flere "rigtige" arbejdspladser, som LCL så gerne vil have, ja, så forsvarer LCL sig som en skildpadde, der trækker hovedet ind i sin skal og kun kan få

øje på det indvendige af sig selv. Med helt generelt at sige. "Velbegrundet S-frygt VK". Altså konkrete argumenter gendrives med generelle påstande.

Det er jo en velkendt usynlighedstaktik. Som jeg heldigvis tror, vælgerne gennemskuer.

Det vælgerne kan frygte er, at Venstre lurepasser i valgkampen og vil gennemføre en hel masse andet, end det vælgerne får at høre før valgdagen. Jeg frygter det ikke, fordi jeg har set den manøvre før med den nuværende statsminister Anders Fogh Rasmussen i spidsen.

Ligesom en familie trives bedst, hvis far og mor er enige om det meste, således tror jeg også, at Odense trives bedst med brede budgetforlig. Og det er Socialdemokraterne garanten for, uanset at Venstre inderst inde ønsker noget andet.

Så hvad skal jeg tro, når LCL skriver "Venstre ønsker ikke at føre blokpolitik" og så få linjer efter "gerne i et bredt samarbejde". Det lille ord "gerne" afslører en anden hensigt, for hvis man "gerne vil", så vil man ikke 100 procent. "Vil et bredt samarbejde" er lig 100 procent.

Venstre ved du, hvor du har, siger de så ofte. Ja tak, jeg ved, hvor jeg har dem! Derfor frygter jeg dem ikke. Socialdemokraterne står fast på det bredest mulige samarbejde også efter næste valg.

Benny Nyby er medlem af Odense Byråd for S.

Socialdemokraterne står fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce