K og V vil have mere innovation på det sociale område, og både S og El er umiddelbart positivt indstillet. Men med forbehold.

Der er brug for nye vitaminer i indsatsen for de socialt dårligst stillede i Odense Kommune. Så meget ser fagfolk og politikere ud til at være enige om.

Spørgsmålet er bare, hvordan ændringerne skal ske.

Først opfordrede lederen af Kirkens Korshær varmestuer i Østergade, Heinz Wolf, her i Stiftstidende til, at Odense lod sig inspirere af nye, gode tiltag i andre kommuner, som er længere fremme på socialområdet.

Det fik Cæcilie Crawley og Socialdemokraterne på banen med et forslag om at have mere fokus på unge hjemløse, som der kommer flere og flere af.

For selv om housing first - altså strategien med først at hjælpe folk med en bolig og derefter give dem hjælp - har været en succes, er det ikke alle unge, der passer ind i Odense Kommunes model. Og restgruppen skal have mere hjælp.

Onsdag lancerede rådmand Steen Møller (K) og Claus Houden (V) så et forslag om, at man det næste halve år skal have mere fokus på innovation og nytænkning på det sociale område. For eksempel med brug af flere app's, der taler til de unge.

Og idéen med mere innovation bakker den røde side af det politiske udvalg op om - men har også forbehold. Som Ulla Chambles (El) siger:

- Vi er bestemt ikke imod at tænke nyt og anderledes, men vi skal også passe på ikke at smide alt ud med badevandet. At man ikke bare er begejstret, fordi noget er nyt, men sikrer sig, at der sker opfølgninger på de problemer, der er.

Socialdemokraten Tim Vermund er også umiddelbart positivt stemt, men siger:

- Det er fint at være nytænkende, men der er også brug for god gammeldags socialpolitik. Og det sidste kan jeg godt være bekymret for, at vi nogen gange glemmer i vores meget beskæftigelsesrettede fokus.

- Vi skal fortsat have fokus på, hvordan vi gør livet mere værd at leve for dem, der har det allersværest. Som vi har i vores tilbud som misbrugsbehandling, væresteder, stofindtagelsesrum og udlevering af lægeordineret heroin.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).

Mere om emnet

Se alle
Hvad gør Odense?: Hvis din hest er død, så stå af

Hvad gør Odense?: Hvis din hest er død, så stå af