Fem mænd tiltalt for svindel med affald til Miljøcenter Nord i Odense dømt i byretten.

Fem mænd er fredag formiddag blevet idømt fængsel for snyd og svindel med affald på Odense Renovation Miljøcenter Nord.

Retten i Odense fandt dem skyldige i databedrageri af særlig grov beskaffenhed og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed ved at have kørt affald til miljøcentret, hvor de enten har kørt direkte ind på pladsen for at læsse af eller for at få indvejet affaldet med en lavere vægt, end den reelt var, og i nogle tilfælde med en anden affaldstype.

Det skete alt sammen for at slippe for at betale så meget i afgift.

Til gengæld var det noget, to tidligere ansatte ved Odense Renovation havde gavn af, for de fik i stedet penge i egen lomme.

De fem dømte har i mindre omfang erkendt snyd med affaldet, men ikke i det omfang, anklageskriftet har lagt op til. Her var der lagt op til, at Odense Renovation var blevet snydt for over seks millioner kroner.

Størst straf fik de to tidligere ansatte ved Odense Renovation. Kim Mikael Rasmussen blev idømt tre års fængsel, mens Bent Kristiansen blev idømt fængsel i et år og ni måneder - og i begge tilfælde ubetinget.

Vognmand Michael Vestergaard Larsen blev idømt halvandet års ubetinget fængsel, mens endnu en vognmand samt indehaveren af et nedbrydningsfirma blev idømt halvandet års fængsel, men på grund af deres alder og helbred blev kun to måneder gjort ubetinget. Derfor nævnes navnene på de to ikke.

Alle fem har udbedt sig betænkningstid, om de vil modtage dommen eller anke den til Østre Landsret.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
1
Dømt for affaldssvindel: Anker til landsretten

Dømt for affaldssvindel: Anker til landsretten

5
Anklager: 10 års fængsel for affaldssnyd

Anklager: 10 års fængsel for affaldssnyd

Sag om affaldssvindel nærmer sig afslutning

Sag om affaldssvindel nærmer sig afslutning