Snask og skrald samler sig ved Havnebadet

Sådan så vandet ved Havnebadet ud søndag. Foto: Henrik Lund Jensen

Snask og skrald samler sig ved Havnebadet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre gange om ugen renses bassinet ved havnebadet for skrald og andre former for snask. Alligevel er det ikke altid nok. Nu skærpes opmærksomheden, lover kontorchef i By- og Kulturforvaltningen efter kritik.

Som en af Odenses store sommerattraktioner er Havnebadet på Odense Havn et udstillingsvindue for byen. Både for indbyggere og gæster. Og ikke mindst for de flere tusinde multiatleter fra hele verden, der i disse dage besøger Odense for at deltage i VM.

Derfor er det ærgerligt, hvis folk mødes med synet af skrald og en ulækker suppe af snask i det bassin i indre havn, hvor Havnebadet er beliggende. Og hvor der i øvrigt også står en nedsænket statue af H. C. Andersen.

Kritikken blev tirsdag rejst i et læserbrev i Fyens Stiftstidende skrevet af læser Henrik Lund Jensen. Han havde vedlagt et foto fra søndag af bassinet, hvor der ses både grene, kviste, diverse slags affald og "flere ubestemmelige genstande", som Henrik Lund Jensen formulerer det.

Avisen tog tirsdag ved frokosttid forbi havnen og kunne ved selvsyn konstatere, at der i mellemtiden var blevet ryddet op. Vandet i havnebassinet fremstår nu igen nogenlunde rent, selv om der dog ses et par øldåser og lidt andet skrald på bunden.

Allan Bach Laursen, kontorchef for Park og Vej i By- og Kulturforvaltningen, oplyser, at Odense Kommune - velvidende at snask har det med at klumpe sammen netop der - har indgået en aftale med firmaet NCC om tre gange ugentligt oprydning i bassinet.

- Det, der er sket i det her tilfælde, er, at hen over weekenden var der en ret kraftig vind kombineret med en algesuppe af en slags, som er blevet blæst ind i bunden af havnen. De ting til sammen har ført til den her grød, der kunne ses, siger han.

Tirsdag var der blevet ryddet op. Foto: Rune H. Blichfeldt
Tirsdag var der blevet ryddet op. Foto: Rune H. Blichfeldt

Skærper opmærksomheden

Selvom By- og Kulturforvaltningen med aftalen om tre gange ugentlig oprydning i bassinet allerede gør en regelmæssig indsats for at undgå, at vandet bliver klamt, så erkender Allan Bach Laursen, at det åbenbart ikke har været nok.

Han er helt enig i, at vandet omkring havnebadet ikke må se ud, som det gjorde på det billede, Henrik Lund Madsen har taget.

- Det ser ulækkert ud, siger Allan Bach Laursen.

Derfor, siger han, vil opmærksomheden nu blive skærpet.

Øger I på fast basis antallet af gange om ugen, hvor der bliver renset op?

- Nej. Men jeg vil bede både livredderne i Havnebadet og de folk fra Park og Vej, der kommer i området, om at holde ekstra øje med det, så vi har mulighed for at gribe ind, hvis det trænger, siger Allan Bach Laursen.

Henrik Lund Jensen, der rejste kritikken, er tilfreds med, at fokus nu skærpes.

- Jeg stod i weekenden sammen med nogle new zealændere og kiggede på det. Vi syntes godt nok, det så lidt klamt ud, siger han.

Snask og skrald samler sig ved Havnebadet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce