Snævert flertal for skattestigning

Bo Libergren, politisk ordfører for Venstre: - Det her er et farvel til det brede samarbejde i byrådet. Hvis skattestigninger er udgangspunktet, vil Venstre ikke være med i næste budgetforlig. Arkivfoto.
Foto: Robert Wengler

Snævert flertal for skattestigning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerlige raser over borgmesterens plan om at hæve skatten: Et farvel til det brede samarbejde

Odense: Odenseanerne kan se frem til at skulle betale mere i skat fra 2017 - hvis ellers ønsket om at hæve skatten bliver godkendt på Christiansborg.

Der er nemlig et snævert politisk flertal for borgmester Anker Boyes (S) ønske om at hæve den kommunale skatteprocent fra 24,5 til 25,5 procent over en årrække.

Som det fremgår af holdningerne hos byrådspartiernes politiske ordførere, siger Enhedslisten, SF og Radikale ja og sikrer dermed sammen med Socialdemokraterne et flertal på 15 mandater for en skattestigning mod de borgerliges 14 nej-stemmer.

Venstre afviser at være en del af næste budgetforlig, hvis det inkluderer højere skat, og dermed vil en længere tradition for brede budgetforlig være brudt.

Massiv kritik af besparelser

Anker Boye præsenterer forslaget netop på et tidspunkt, hvor kritikken af et presset børn- og ungeområde igen er blusset op med demonstrationer, underskriftsindsamlinger og læserbreve i protest mod endnu en runde millionbesparelser.

Borgmesteren har hidtil afvist forældre og medarbejderes konkrete forslag om at hente velfærdspenge med en højere skattesprocent, men har altså nu skiftet gear, som han kalder det.

I forbindelse med budgetforhandlingerne senere på året vil han bringe skattestigningen i spil, og derefter skal der sendes en ansøgning til Christiansborg. Det er en økonomiaftale mellem regeringen og KL, der gør det muligt for få kommuner at søge om lov til skattestigninger.

Sidste år var der afsat en pulje på i alt 200 millioner kroner til formålet, ingen ved endnu, hvor stor den pulje bliver i år. For at give nogle kommuner lov til at hæve skatten kræver det, at andre sætter den tilsvarende ned.

Snævert flertal for skattestigning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce