Smidt ud af Bøgeparken: Justitsminister: Absurd afgørelse om molotovcocktails

- Hvis du står på den ene side af en fliserække, er det ikke så slemt at kaste molotovcocktails efter politiet. Mens hvis du står på den anden side, er konsekvenserne nogle helt andre, forklarede Civica-direktør Jens Pilholm, da justitsministeren besøgte Vollsmose. Foto: Michael Nørgaard

Smidt ud af Bøgeparken: Justitsminister: Absurd afgørelse om molotovcocktails

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke ligegyldigt, om man bor i Bøgeparken eller Birkeparken, hvis man har smidt med molotovcocktail efter politiet, forklarede boligdirektør Jens Pilholm, da justitsminister Søren Pape (K) var på besøg. Det er jo absurd, var ministerens reaktion.

Fliserne afslører ikke, om man befinder sig i Bøgeparken eller Birkeparken. Men det kan være ret så afgørende for, hvilke konsekvenser det har at smide molotovcocktails efter politiet.

Torsdag måtte en familie i Bøgeparken flytte ud som konsekvens af, at en ung beboer havde været med til at smide brandbomber mod politiet på patrulje i Vollsmose tirsdag den 9. juni 2015. To andre familier fra Bøgeparken får ligeledes deres sager for i det nye år og står til udsmidning.

Men andre deltagere i urolighederne får foreløbig lov til at blive boende, fordi de ikke bor i Bøgeparken, hvor urolighederne fandt sted, men i den tilstødende Birkeparken.

Birkeparken hører under boligforeningen FAB, mens Bøgeparken tilhører Civica, og da direktør Jens Pilholm fortalte justitsministeren om denne skelen - og de juridiske konsekvenser - under rundvisningen fredag eftermiddag, var hans umiddelbare kommentar:

- Det er jo absurd.

Sagen er anket til højesteretten, og alle involverede afventer den endelige dom her.

- Sagen er, at man ikke kan se matrikelgrænserne. Men faktum er altså lige nu, at hvis du står på den ene side af en fliserække, er det ikke så slemt at kaste molotovcocktails efter politiet. Mens hvis du står på den anden side, er konsekvenserne nogle helt andre, sagde Jens Pilholm.

Ventelister stiger

Han er umiddelbart positivt stemt over for forslaget fra SF og K om at rive nogle af højhusene ned, hvis boligerne bliver erstattet, og de folk, som bor her, får et nyt sted at bo:

- Hvis der er nogen, der kan sandsynliggøre, at der er et marked for anderledes ejerboliger i et nyt Vollsmose - og finde investorerne - er vi også med. Men der er behov for de her boliger. Kontanthjælpsreformen har betydet, at der er kommet et større tryk på de mindre og billigere boliger, så vores ventelister stiger og stiger, som han forklarede.

Pas på hvidvask af penge

På sin tur rundt i Vollsmose blev justitsminister Søren Pape (V) advaret fra dele af sit følge mod at gøre det muligt for beboerne at købe ejerlejligheder i nogle af opgangene.

Det ville give kriminelle elementer mulighed for dels at hvidvaske en masse sorte penge, men også betyde en form for lovløshed, hvis de kom til at sidde på en hel opgang, hvor beboerne så ikke længere kunne rammes af sanktioner fra lejeloven.

Og det lød som om Søren Pape - som selv bor i alment boligbyggeri - tog advarslen til sig. Som han sagde bagefter:

- Jeg tror ikke, det er sagen at gøre lejligheder i opgange til ejerlejligheder. Men man kan godt kigge på, om private kan komme ind i en attraktiv afdeling eller i noget nybyggeri. Det vil alt andet lige give en mere blandet befolkningssammensætning, som vi ved er vigtigt. Området skal også være attraktivt, og her hæfter jeg mig ved, at man har øget patruljeringen her i Vollsmose, sat droner ind og bruger mere videoovervågning. Dertil kommer et øget samarbejde med skat for netop at få fat i den sorte økonomi, som vi ved også er her.

Smidt ud af Bøgeparken: Justitsminister: Absurd afgørelse om molotovcocktails

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce