To familier skal ud af deres lejligheder inden mandag. Seks familier kan vente til domme stadfæstes.

Otte indvandrerfamilier er blevet smidt ud af deres lejligheder i Vollsmose.

Det drejer sig om familierne til de otte 15- til 18-årige drenge, der i januar blev idømt otte måneders fængsel for angreb på politiet den 9. juni på Bøgetorvet sidste sommer.

Fire fik desuden betingede udvisningsdomme.

De otte unge mænd bor i henholdsvis Bøgeparken, Birkeparken og Egeparken i Vollsmose, og her har boligselskaberne Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) besluttet at sætte familierne ud af deres lejligheder som følge af dommene.

To familier har fået opsigelserne og har otte dages frist til at forlade deres lejligheder, og de øvrige seks har modtaget betingede opsigelser, der først træder i kraft, hvis de unge mænds domme stadfæstes i landsretten.

- Det er aldrig sjovt at skulle sætte familier ud af deres lejligheder, men hvis vi ikke kunne det, var vi ikke vores opgave voksen, siger Jens Pilgård, direktør i Civica.

Fire af de unge bor med deres familier i Civica lejemål i Vollsmose.

- Familierne er selvfølgelig ikke tilfredse med vores afgørelse, men vi har ikke hørt noget fra de øvrige beboere, så jeg går ud fra, at man er tilfreds med beslutningen.

Også de fire familier, der bor i FAB's afdeling i Birkeparken, er blevet opsagt. Det bekræfter FAB's direktør, Bent Bøllingtoft.

- Lejeren har ansvaret for hele sin husstands opførsel, og det ansvar har han ikke passet i denne situation, siger Bent Bøllingtoft.

- Vi gør det her af hensyn til naboerne og til hele området. Vi håber, at det virker præventivt, så andre lejere er mere opmærksomme på, at deres børn opfører sig ordentligt, siger direktøren.

Mere om emnet

Se alle
12
Kan ikke smides ud: Vollsmose-lejere bliver efter brandbomber

Kan ikke smides ud: Vollsmose-lejere bliver efter brandbomber

9
Overfald på politiet: 18-årig frikendt i omdiskuteret Vollsmose-sag

Overfald på politiet: 18-årig frikendt i omdiskuteret Vollsmose-sag

18
Efter molotovcocktails: Familie smides ud af lejlighed

Efter molotovcocktails: Familie smides ud af lejlighed