Smertefuld træning på ødelagte fodboldbaner i Chang

Mads Thrane Vibæk besigtiger skaderne på sin hjemmebane - det ser ikke for godt ud. Foto Birgitte Carol Heiberg

Smertefuld træning på ødelagte fodboldbaner i Chang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var ikke nemt at spille flot fodbold, da Changs serie 4-hold trænede til sæsonstart på de ødelagte baner.

Det er med et lille glimt af håb i øjnene, at Mads Thrane Vibæk snører sine røde støvler onsdag aften på Changs baneanlæg. Regnen siler nemlig så fantastisk ned i dette øjeblik. Mads Thrane Vibæk rejser sig fra sin position på hug og spejder ud over banen. Forgæves. De få dråber regn har ikke udført mirakler, og banen ligner stadigvæk en afrikansk savanne i tørketiden. Han ryster på hovedet og forstætter skuffet sit snørebinderi.

Gutterne på det serie 4-hold, som er ved at starte aftenens træning, kan meget hurtigt blive enige om én ting: Det kommer til at gøre nas.

- Det er ligesom at spille på en jordbane, du slipper ikke uden brandsår, hvis du smider dig. Så jeg prøver at undgå glidende tacklinger i dag, siger Mads Thrane Vibæk, der til daglig læser bygningsingeniør på SDU og nu har fået støvlerne på.

Drengene kan se frem til brandsår og ømme lægmuskler efter aftenens træning. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Drengene kan se frem til brandsår og ømme lægmuskler efter aftenens træning. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ankler og haser er særligt udsatte

Brandsår er ikke det eneste, spillerne bør frygte.

- Især hæl, svang og achillessenen er udsat, så man skal være opmærksom på at vælge de rigtige støvler, og det er ikke dem med lange dupper, siger Lars Nygaard, fysioterapeut og indehaver af klinikken Ortofysioterapi med speciale i fodboldskader. Ifølge ham er risikoen for overbelastningsskader øget markant, når man spiller på så hårdt et underlag.

Det forhindrer dog ikke aftenens fodboldspillere i tappert at begive sig op mod banen. Havde det været en Hollywood krigsfilm, så var det her, soldaterne i en sindsoprivende slowmotion begav sig over fjendens linjer. En enkelt bærer allerede knæbind fra en skade pådraget i sidste uges slag.

- Vi regner med at spille på lange bolde og mange nærkampe, når vi skal spille på hjemmebane i den her sæson, griner Mads Thrane Vibæk, der efterhånden er den eneste, der ikke er begyndt at spille.

Banerne går også i stykker

Kommunen melder om kritiske tilstande på mange af byens baner. Det har for de fleste af Odense Kommunes 211 fodboldbaner nemlig ikke været muligt at blive vandet.

I Chang har de dog alligevel gjort lidt. Et enkelt lille målfelt på opvisningsbanen lyser op grønt og frodigt mellem alt det visne. Meget hjælper det nok ikke, faktisk ser det noget malplaceret ud, men ideen bag har været god. På dette lille stykke skal de nemlig ikke være bekymrede for græssets rodsystem. På de andre 99 procent af banen risikerer de dog, at støvlerne træder ned i græssets såkaldte hjerterødder. Hvis først hjerterødderne dør, så kan der gå flere sæsoner, før græsset igen står grønt og sundt.

Oppe på banen bag ved Mads Thrane Vibæk er de andre begyndt at spille. Små støvskyer stiger op de steder, hvorfra der bliver slået en lang aflevering. Holdets målmand spejder misfornøjet mod udsigten til en smertefuld træning. Det håb, der i sommerregnen spirede for fem minutter siden, lider en smertefuld død, da solen igen nådesløst bryder frem og affyrer en ny salve af svitsende stråler. Drengene jubler alligevel højt, da en af spillerne får lavet en pinlig tunnel. De er klar til kamp.

Smertefuld træning på ødelagte fodboldbaner i Chang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce