Som forsøg skal en særlig nøglebrik give børn, ældre og handicappede længere tid til at nå over fodgængerovergangene

Det kan godt være svært at nå hele vejen over byens hvidstribede fodgængerovergange, inden grøn mand bliver til rød mand. Især hvis man har små ben, ældre ben eller er gangbesværet.

Derfor har Odense Kommune sat et forsøg i værk, som lægger en nøglebrik i hænderne på en flok ældre, handicappede og dagplejere. Det er en nøglebrik, der i foreløbig to udvalgte lyskryds giver fodgængerne tre-fire ekstra sekunder med grønt lys.

- Det er et spændende projekt, som vi har arbejdet med i et stykke tid, fortæller by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

- Forhåbentlig kan det være med til at skabe større tryghed og øge brugen af byen. Hvis du er dårligt gående eller har fire børn omkring dig, er det godt at vide, at du har lidt længere tid til at komme over vejen end normalt. Desuden er det en smart løsning, som kun påvirker trafikken, når det er nødvendigt, forklarer hun.

De to udvalgte kryds er ved Hjallesevej/Allégade og Vollsmose Allé/Åsumvej, og i første omgang er det et forsøg, der vurderes efter et år.

Der er fortsat ledige nøglebrikker, oplyser By- og Kulturforvaltningen, så er der ældre, handicappede, dagplejere eller institutioner, som er interesserede i mere grøn tid, så kan de henvende sig til sekretær Tine Hansen på tinh@odense.dk.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.