3. april er der armensk aften i domkirken til fordel for den armenske menighed

Det armenske køkken er lidt af det hele og alligevel noget for sig selv.

De mellemøstlige inspirationer og påvirkninger fra nabolande som Iran, Georgien og Tyrkiet er tydelige, og slutresultatet plejer at være yderst delikat. Noget denne skribent, som har været i Armenien, kan bevidne.

Søndag den 3. april vil der i domkirken være mulighed for at smage på armenske specialiteter til en billig penge.

Ni herboende armenske kvinder vil diske op med en buffet, og det koster 80 kroner at smage på de gode sager. Og så er der mulighed for at købe vin også.

Buffeten er en del af en armensk aften i domkirken søndag den 3. april kl. 16-22.

Kunst og bøger

En af arrangørerne, Ani Sargsyan, fortæller, at der foruden maden vil være mulighed for at kigge på kunst og håndlavede smykker fra Armenien, og der kommer også en oversætter, der har oversat bøger både fra armensk til dansk og omvendt, på besøg.

Der bor cirka 2000 armenere i Danmark, og de har dannet en forening, der står som arrangør af den armenske aften i domkirken.

Foreningen har fået en armensk præst til Danmark, og menigheden er placeret i Odense, fordi byen ligger centralt i landet.

Det er blandt andet for at skaffe penge til præstens løn, at den armenske aften er arrangeret.

Præsten har slået sig ned i Odense og venter i øjeblikket på at få grønt lys til familiesammenføring med hustruen og parrets tre børn, en datter på fire år og tvillingepiger på knap et år.

Hvis du vil deltage, kræver det af hensyn til indkøbet af mad tilmelding på forhånd.

- Der er allerede kommet omkring 50 tilmeldinger fra danskere, armenere og endda også nogle arabiske piger, fortæller Ani Sargsyan.

Tilmelding skal ske seneste 27. marts til Ani Sargsyan på denne mail:

anianush@hotmail.com

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.