Småfolk i abeburet


Småfolk i abeburet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var lige ved, at kronprinsparret også havde fået en abefødsel med på programmet ved besøget i Odense. Dagen efter kronprinsparrets besøg hos dødningehovedaberne, fødte en af disse en unge.

Dermed er der tre unger hos de 15 hunner og den enlige han i anlægget.

- Og endnu en unge er på vej, for det er lige tiden, hvor de får unger nu, fortæller zoolog Nina Collatz Christensen fra Odense Zoo.

Skulle nogle af ungerne være hanner, må disse belave sig på snart at forlade Odense. Det går nemlig ikke at have flere hanner i samme flok, når de er i et anlæg som i Zoo.

Netop dødningehovedaberne vakte stor opmærksomhed under kronprinsparrets besøg. Parret var tydeligt begejstrede over at komme helt tæt på aberne, og hannen, som nu er far til tre unger, kravlede helt op på kronprins Frederiks arm.

Dødningehovedaber lever i store flokke i den sydamerikanske regnskov. Hunnerne føder unger en gang om året. De er drægtige i cirka fem en halv måned.

Ungen klynger sig til moderens ryg i de første fem uger, herefter bliver de mere selvstændige.

- Moderen ses til tider overlade ungen til en anden hun, som får lov at holde og passe på den, fortæller Nina Collatz Christensen.

Småfolk i abeburet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce