Seks lister og partier har afleveret stillerlister til byrådsvalget. Der bliver kamp om bogstavet M

De første små lister og partier har afleveret stillerlister hos Odense Kommune for at være klar til byrådsvalget 19. november.

Torsdag eftermiddag havde kommunen modtaget i alt seks.

Der bliver tilsyneladende kamp om at få bogstavet M. Det ønske har nemlig både Centrumlisten, der er skabt for at styrke modstanden mod lukningen af Thomas B. Thriges Gade, og Miljøpartiet Fokus.

- Jeg håber da, vi får mulighed for bogstavet M, for vi har allerede trykt noget valgmateriale med det bogstav, fortæller Centrumlistens stifter og spidskandidat Flemming Sørensen.

Miljøpartiet Fokus, der har én kandidat, har også bedt om bogstavet M.

Hvis begge lister bliver ved med at være lige forelskede i M, skal der trækkes lod, med mindre Odenselisten melder sig. Den liste stillede nemlig op i 2009 med bogstavet M og vil derfor have fortrinsret.

På Centrumlisten er i alt fem kandidater med blandt andre den flittige læserbrevsskribent og storrevser af Odense Kommune, Frank Eistrup.

De øvrige fire lister og partier er:

Frie Borgere.

Frit Danmark - Folkebevægelsen mod indvandringen.

Kristendemokraterne.

Den Frie Liste, der har tre kandidater med de to nuværende byrådsmedlemmer og løsgængere, Mohammed Mansour og Dahir Roobleh i spidsen.

Sidste frist for at anmelde et parti eller en liste er 22. oktober klokken 12.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.