Slut med tøj der Fenger


Slut med tøj der Fenger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

epoke: Sygdom sender Lise og Henning Jørgensen på pension fra klassisk magasin

ODENSE: - Beklager, jeg har klæbehjerne, og jeg ved, at den skjorte ikke passer til de bukser, din hustru købte. Og hvordan er det, er det stadig en 92'er du bruger, eller ...

Brødrene Skov er på ophørsudsalg, og der er mange bolde og bemærkninger i luften. De er begge kommet i tøjmagasinet Fenger i Vestergade 51 i flere generationer. Første gang med deres far, og nu hygger de sig sammen, men helt hyggeligt er det ikke denne onsdag eftermiddag. For det kan meget vel gå hen at blive sidste gang, de besøger Henning og Lise Jørgensen i den klassiske herre-ekviperingsforretning på det odenseanske hovedstrøg.

- Fenger har altid haft varerne. Et kæmpe udvalg i farver og kvaliteter. De ved en uhyggelig masse om deres varer, og Henning er fantastisk til at yde kyndig service, fortæller Palle Skov.

Skrækbyen København

Først da han pensionerede sig fra sin møbelfabrik i København fik han ikke så langt til de periodiske tøjindkøb.

- København. Det dur slet ikke. Der er rædselsfuldt. På alle måder. Hurtige smarte mennesker med alt for kvikke bemærkninger. Sådan er det ikke her. Der er parket, ægte tæpper, mørkt træ og ordentlig behandling, siger han.

- Hvor skal vi få alle de farver, klassiske mærker og størrelser hele vejen? Nu går der også Odense i herretøjet, siger Palle og Ole Skov, som begge er inkarnerede odenseanere. De elsker byen, og hader, når nogle af fundamenterne for deres odenseanske identitet bliver undermineret.

Gode Odense-navne har ikke længere den samme betydning, og forretninger som Ulsted, Christrup, Rambusch og det autentiske Franck A. er væk. Til fordel for smarte, hurtige butikker.

- Jeg skal være den første til at begræde, at det er slut, personalet sagt op og vi står midt i et ophørsudsalg. Så sent som i efteråret var det ikke en tanke, der havde strejfet mig, siger Henning Jørgensen.

Det fremgår af det udsalg af europæiske mærkevarer, som netop er gået i gang og er endeligt slut 1. maj.

- Du kan finde den nyeste kollektion fra PierreCardin. Sommertøj i hør og alt det lyse, der hører den lunere tid til. Jeg har simpelthen ikke nået at afbestille inden jul, og varerne er leveret. Den må jeg æde og sælge helt nye varer på ophørsudsalg, fortæller Henning Jørgensen.

Pensionsalder

Baggrunden er sygdom, der som bekendt er hver mands herre. Den 62-årige indehaver måtte akut indlægges med en sprængt pulsåre, og siden er der stødt en blodprop i lungen til.

- Lægerne har kort og godt bedt mig om at gøre det, som mange af mine stamkunder i samme alder er blevet bedt om. Trap ned. Slap af. Sov længe. Gå tur. Klap hunden.

- Det er ikke så usædvanligt at pensionere sig i denne alder, og selv om det er en kæmpeskuffelse, at det ikke kunne lade sig gøre at føre forretningen videre i nogenlunde samme stil, så har jeg så småt vænnet mig til tanken om at gøre noget for mig selv. Og ikke for kunderne.

- Til hverdag står jeg op ved 06.00-tiden. Også lørdag. Sådan har det meste af mit arbejdsliv været. Så hvis jeg regner det ud i normal arbejdstid bliver det til 69 år på arbejdsmarkedet.

- Lise og jeg får tid til sommerhuset ved Vestkysten. Da jeg ar ung, drømte jeg om at læse kunsthistorie og tage en akademisk grad. Det måtte jeg ikke. Jeg skulle have et rigtigt arbejde, og kom i lære. Som herreekviperingshandler. Hos Fenger i 1959, fortæller han.

- Kunst, bridge, lystfiskeri, Lise og gravhundene Bolette, Candi og Merri bliver der mere tid til, siger Henning Jørgensen.

Han har valgt ikke at græde over Fengers endeligt, ophørsudsalget og bortauktioneringen af de mange antikviteter og rariteter fra Vestergade 51.

Ejendommen beholder familien Jørgensen. I stedet for det klassiske tøj Made in Europe rykker der noget helt nyt og tjekket ind. Men hvem og hvad, det forbliver mellem Jørgensen og den nye lejer.

Slut med tøj der Fenger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce