Slut med flere forsinkelser


Slut med flere forsinkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggeriet af kanalforbindelsen og lukningen af Thomas B. Thriges Gades skal samles under én hat

ODENSE: Hvis Odense i det kommende 10-år skal holde fast i rollen som hovedby i den syddanske region og et af Danmarks tre førende vækstområder, kan der ikke tolereres flere forsinkelser i en af de afgørende forudsætninger: byggeri af en forbindelse over Odense Kanal.

I kombination med lukning i begge ender af Thomas B. Thriges Gade er kanalforbindelsen og en sammensmeltning af byen og det ny havneområde den største opgave for Odense Kommune i de kommende 10 år - ja, måske nogen sinde.

I forsøget på at holde de store byudviklingsprojekter på sporet vil borgmester Jan Boye (K) bede om byrådets ja til, at der nedsættes en gruppe, hvis eneste opgave er at gennemføre de store anlægsopgaver, der alt i alt vil koste mellem 750 millioner kroner og en milliard kroner.

Kvalitet i arbejdet

Tidligere på sommeren kom det frem, at forbindelsen over Odense Kanal er minimum halvandet år forsinket, så der først kan køres over kanalen i 2014 i stedet for i 2012.

- Jeg ved ikke, om det er muligt at indhente noget af det forsinkede, men ved at lave en organisation med folk både fra Borgmesterforvaltningen (rådhuset) og fra By- og Kulturforvaltningen (slottet), skal vi sikre kvaliteten i det fremadrettede arbejde. Jeg forestiller mig også, at det skal ske i samarbejde med private partnere, siger borgmesteren.

Boye her og der

Det er en kendt sag, at der ofte har været kurrer på tråden mellem rådhuset og slottet - siden 2006 personificeret i de to Boyer, den konservative borgmester Jan og den socialdemokratiske rådmand Anker.

- Har du politisk opbakning til dit forslag, Jan Boye?

- Det håber jeg på at få. Nu skal vi først diskutere det i Økonomiudvalget, men jeg vil understrege, at der ikke laves om på de politiske processer i fagudvalgene og i byrådet, hvor beslutningerne tages. Forslaget er at lave en organisation, der skal løse èn stor opgave, nemlig føre de store investeringer ud i livet. Jeg vil tro, det må være et drømmejob at stå i spidsen for den organisation, siger borgmesteren.

Avisen har uden held forsøgt at få en kommentar fra byplanrådmand Anker Boye (S) til forslaget, der onsdag i næste uge skal drøftes i Økonomiudvalget.

Slut med flere forsinkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce