Slut med Karrusel-festival: Kommunen dropper arrangør

Odense Kommune har valgt at stoppe samarbejdet med arrangøren bag gadefestivalen Karrusel. I stedet har kommunen lavet en tre-årig aftale med den lokale forening "We Celebrate Odense". Arkivfoto: Stærke Foto

Slut med Karrusel-festival: Kommunen dropper arrangør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Kommune har stoppet samarbejdet med det københavnske selskab, som i fire år har stået bag gadefestivalen Karrusel i Odense. I stedet tager en lokal forening nu over.

Når nye odenseanske studerende til september skal fejre studiestarten, bliver det uden det københavnske selskab Nus/Nus, som i fire år har arrangeret gadefestivalen Karrusel. I stedet har Odense Kommune lavet en tre-årig aftale med den lokale forening "We Celebrate Odense", som er stiftet af Studenterhuset, Posten, Ungdomshuset og Warehouse Festival.

- Det er en katastrofe for vores virksomhed. Tilskuddet fra Odense Kommune var en stor del af begivenheden, som vi har brugt fire år på at investere i ikke kun med penge, men også med sjæl. Vi har selvfølgelig været rystet over at fyre medarbejdere. Sådan lød det i sidste uge fra stifteren af Karrusel i Odense, Thomas Fleurquin, efter at Odense Kommune i en mail meddelte, at de formentlig ikke ville fortsætte festivalsamarbejdet i 2018.

Generator erstatter Karrusel

Det er dog ikke helt slut med fest i Odenses gader i september. Fremover kommer festivalen dog ikke til at hedde Karrusel, men Generator. Den nye festival kommer også til at vare tre dage, oplyser Odense Kommune.

- Vi er stolte over at få opgaven med at skabe studiestartsfesten i Odense. Vi glæder os til at skabe en kæmpe fest for byens studerende og sætte vores markante præg på byen den første weekend i september. Festen kommer til at hedde Generator, fordi arrangører, græsrødder og studerende sammen vil generere fest, fællesskab og kreativitet, siger Anja Følleslev, formand i We Celebrate Odense.

Aftalen mellem Odense Kommune og We Celebrate Odense er netop blevet underskrevet, og i den ligger også et arrangement omkring vinterens studiestart. Foreningen bag Generator får et tilskud på 1,5 mio. kr. i 2018, og en sponsoraftale på 200.000 kr. årligt frem til 2020.

Første udgave af Generator finder sted den 6. til 8. september i Odenses gader.

Slut med Karrusel-festival: Kommunen dropper arrangør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce