Endagsfestival i Tusindårsskoven kunne ikke klare konkurrencen fra Tinderbox, men vender måske tilbage næste år.

I 12 år har der i Tusindårsskoven været holdt endagsfestival med danske bands under overskriften "Vi Rocker". Men der bliver ingen Vi Rocker i år.

2015-udgaven af Vi Rocker gav underskud. Det fortæller Flemming Duelund fra Kulturkompagniet Fyn, der holder festivalen og er en paraply for en række foreninger, der gerne skulle tjene penge på festivalen.

- Takket være nogle large leverandører, som vi har haft i mange år, gik det ikke ud over foreningerne, der var med på festivalen, siger Flemming Duelund, der ser Tinderbox som en væsentlig del af forklaringen på, at der i år ikke kommer nogen Vi Rocker.

- Det er svært for os at konkurrere med et børsnoteret selskab fra Hamburg, Scorpio. Vi bød sidste år forgæves på tre store danske navne, som alle kom til at optræde på Tinderbox, siger Flemming Duelund.

Læs mere her: Vi Rocker var optimistiske om billetsalg

Svært for Vi Rocker

- Jeg vil ikke fremstå forsmået, og det er da helt sikkert godt for Odense og Fyn, at vi har fået en stor festival, men jeg havde gerne set, at kommunen havde samarbejdet med de lokale aktører, siger Flemming Duelund.

Han peger også på, at der i kontrakten mellem kommunen og Tinderbox er en passus om, at Tinderbox har råderet over festivalpladsen i Tusindårsskoven tre uger før, Tinderbox skal afholdes, og det kan gøre det svært at holde Vi Rocker i pinsen, som ellers er det tidspunkt, Flemming Duelund finder optimalt.

Han tror dog på, at der kommer en Vi Rocker igen:

- Der bør være plads til en festival af vores type, og vi arbejder benhårdt på at finde et koncept, så vi kan komme tilbage med en festival i Tusindårsskoven i 2017 og årene derefter, siger Flemming Duelund.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.