Skurvogn skal gøre odenseanerne gladere for letbanen

Letbanes nye våben for at komme kritikerne i møde: En mobil udstilling om letbanen. Foto: Odense Letbane

Skurvogn skal gøre odenseanerne gladere for letbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mobil udstilling om Odense Letbane vil flytte rundt i byen de kommende år. Den skal bløde forholdet op til letbanens naboer og gøre odenseanerne klogere på milliardprojektet.

Odense: Opbakningen til det tre milliard dyre letbaneprojekt daler. I januar viste en meningsmåling, at andelen af borgere, der er for letbanen, er skrumpet ind fra 55 til 45 procent i løbet af et år. Godt nok stadig med flere for end imod projektet.

Og nu, hvor projektet er på vej ind i en fase, hvor den endnu mere end tidligere kommer til at påvirke byen med anlægsarbejde med nye veje, fortove og cykelstier, sætter Odense Letbane ind med en skurvogn, der skal bløde forholdet op til letbanens naboer og gøre odenseanerne klogere på projektet.

En mobil udstilling skal i video, tekst og billeder fortælle om letbanen og gøre det nemt for naboerne at få information om arbejdet lokalt. Man kan se, hvordan letbanen bliver bygget, læse om byens udvikling, og man kan også dykke ned i historier om de gamle sporvogne i Odense og andre letbaneprojekter rundt om i Europa. For de mindste er der et lille legehjørne med fokus på letbaner og tog.

Skurvognen vil blive bemandet med mindst en medarbejder fra kommunikationsafdelingen. De har i forbindelse med ledningsflytningerne været forbi mere end 4000 private og erhvervsdrivende naboer for at forberede dem på gener fra gravearbejdet, så de er godt rustet til opgaven.

- Vi har fået positiv respons på, at vi kommer forbi og banker på døren hos naboerne. Men der er jo en del, der ikke lige er hjemme, når vi kommer. Med udstillingen får naboerne bedre mulighed for selv at planlægge, hvornår de vil informeres. Da den står lige i nærheden af det igangværende arbejde, er det oplagt at kigge forbi, når man er på vej hjem fra arbejde eller ned at købe ind, siger Benthe Vestergaard, der er kommunikationschef i Odense Letbane.

I juni vil skurvognen få plads på L. A. Rings Vej tæt ved Ørbækvej, i juli er der sommerferielukket, og i august vil vognen få placering et endnu ubestemt sted i centrum. Skurvognen flytter én gang om måneden.

Åbningstider bliver mandag til torsdag 12-18 og første weekend i måneden 10-14.

Skurvogn skal gøre odenseanerne gladere for letbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce