Hr. Borgin og hr. Burke byder fredag og lørdag i efterårsferien indenfor til en mystisk og uhyggelig oplevelse til årets Harry Potter Festival. Dekoratør Camilla Bromann har omdannet de tomme lokaler i Vestergade 50 til en magisk Harry Potter-verden.

Odense: Dødningehoveder, flyvende nøgler og en gryde med en selvkørende grydeske er nogle af de mystiske ting, man kan opleve i hr. Borgin og hr. Burkes antikbutik. Butikken er i Harry Potter kendt for at handle med mørke og skumle ting. Kvinden bag dekorationen er Camilla Bromann. Sammen med sin kæreste Asger Stuhr har hun skabt et magisk univers fra Harry Potters verden midt i Vestergade.

- Det sjove, finurlige univers er sjovt at arbejde med. Det handler om at gøre fantasi til virkelighed, fortæller Camilla Bromann i den til daglig tomme butik i Vestergade.

Og stedet er perfekt til et mystisk univers. Med glasvægge og sort loft kan lokalerne, som tidligere husede tøjbutikken Monki, med lidt hjælp og hårdt arbejde blive forvandlet til en eventyrlig Harry Potter-verden.

90 procent af tingene i butikken har Camilla Bromann og Asger Stuhr været på jagt rundt på øen for at finde. Bøgerne er fra biblioteket, som har flere gamle bøger, de vil af med. De udstoppede dyr har Camilla Bromann lånt fra sin gamle skole Giersings Realskole, og tryllestave, stativer og pinde til dødningehoveder har Asger Stuhr hånddrejet i værkstedet hjemme hos parret.

Harry Potter-fan

Camilla Bromann var også med i festivalen sidste år. Her dekorerede hun Vintapperstræde, og helt ukendt er hun bestemt ikke med Harry Potter. Hun har både læst og set alle filmene i Harry Potter-serien, så det er en fan, der går rundt og dekorerer i butikken.

- Hvis jeg skulle vælge, hvilken film jeg skulle se, ville det nok være Harry Potter, fortæller Camilla Bromann med et grin og kigger over på Asger Stuhr.

- Det er da ikke alle på 30 og 34 år, som synes, det er sjovt at dreje en tryllestav, siger hun, og henviser til de forskellige tryllestave i butikken, som Asger Stuhr har hånddrejet.

De seneste weekender er brugt på at finde gamle og finurlige ting til butikken, som skal signalere mystik, uhygge og magi.

- Vi har brugt meget tid på at lave det, men vi elsker det jo, fortæller Camilla Bromann.

Mød hr. Borgin og hr. Burke i butikken

Dagene frem til Harry Potter Festivalen i næste uge går med at lave butikken færdig. Det forreste rum med udstillingen står færdigt, men inde bag det sorte klæde og forsvindingskabinettet mangler der stadig et magisk slag med en tryllestav. Butikken har åbent 20. og 21. oktober fra klokken 10 til 17. 

Igennem forsvindingskabinettet og for enden af en mørk gang bliver det muligt at lære at mestre alverdens besværgelser. Man skal dog lige forbi de to herrer Borgin og Burke, som spilles af to rollespillere i butikkens mørke.

 

  • Peter Leth-Larsen

    Af: