Ifølge Rosengårdcentrets direktør Carsten Lindblad har julesalget 2015 ikke levet op til forventningerne.

En beskeden fremgang på 1,8 procent.

Sådan blev resultatet af Rosengårdcentrets julehandel, der strækker sig fra den 27. november til og med den 23. december. Det inkluderer altså også et af årets travleste dage, nemlig Black Friday, hvor priserne er presset helt i bund.

Alligevel var resultatet ikke helt som forventet, fortæller centerdirektør Carsten Lindblad.

- Vi havde håbet på mere, det er helt sikkert. Jeg havde gerne set, at vores omsætning var steget med fem-seks procent i forhold til sidste år. Men det er så bare sådan, det er, siger han.

Flere forklaringer

En af forklaringerne kan være, at kunderne var tidligere ude end sidste år.

- Vi havde en forrygende november med en stigning på otte procent i forhold til sidste år. Så en af mine teser er, at de har været i god tid med julegaverne. Men jeg tror også, at nethandlen løber med mervæksten, mener han.

Og det kan der være noget om.

Danske forbrugere havde i december ekstraordinært travlt med at købe julegaver på nettet. Tirsdag den 15. december blev for eksempel en rekordtravl dag for pakkebudene i Post Danmark.

I alt blev der delt 600.000 forsendelser ud fra e-handel. Det overgik alt, hvad Post Danmark tidligere havde set, fortalte kommunikationschef i Post Danmark, Morten O. Nielsen, til Ritzau.

- Det er langt over det dobbelte af, hvad vi plejer, og det overgår alle tidligere rekorder med næste 20 procent, sagde Morten O. Nielsen til Ritzau.

Tror på vækst i Odenses centrum

Citydirektør Peter Bøgholm sporer samme tendens i Odense midtby, men har endnu ikke nogen tal for handlen. De opgøres først sidst i januar, og butikkerne i midtbyen har ingen pligt til at indberette deres tal for handlen.

- Det er mit indtryk, at billedet er det samme her som i Rosengårdcentret. Byen har været flot besøgt i december, og der har været en god stemning, så vi er fortrøstningsfulde i forhold til handlen, siger citydirektøren.

Peter Bøgholm er ikke i tvivl om, at fjerde kvartal som helhed byder på vækst, og især november har været god for butikkerne i city - nøjagtig som det var tilfældet i Rosengårdcentret.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Rekordstor e-handel: Danskerne brugte 9,4 mia. kroner på julegaver

Rekordstor e-handel: Danskerne brugte 9,4 mia. kroner på julegaver

Danske pakkebude slæber sig til en ny rekord