Skrivetolk - hvad er det?


Skrivetolk - hvad er det?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

hørehæmmede

Af Lene Irsberg

Bredgade 4, 5492 Vissenbjerg

Vil man nogensinde fratage en bevægelseshandicappet kørestolen? Nej vel !

Vil man nogensinde fratage kommunikationshandicappede muligheden for at få tolk? Ja desværre !

En tolk er for en hørehæmmet, døv og døvblind - hvad en kørestol er for en bevægelseshandicappet.

Med stor forundring læste bestyrelsen i Høreforeningen Odense afdeling, at dækning af udgifter til social tolkning til afdelingens medlemsmøder og bestyrelsesmøder ikke længere var muligt.

Odense afdeling har stor medlemsopbakning til de arrangementer, der er i årets løb. Der er altid skrivetolk, hvilket er helt afgørende for, at mange af vores medlemmer har mulighed for at deltage og få noget ud af de foredrag mm., der afholdes i foreningen.

Til bestyrelsesmøderne er der ligeledes altid skrivetolke. Uden tolkebistand ville vores møder være langt sværere at få gennemført, og vi undgår helt misforståelser, hvilket nemt kan ske, når vi er flere hørehæmmede i bestyrelsen.

Som følge af strukturændring og kommunesammenlægning har også Høreforeningen Odense afdeling måttet gennemgå store forandringer. Til hele den proces har vi benyttet os af den gode mulighed for tolkebistand, som Det Sociale Tolkeprojekt gav os. Det gælder jo ikke kun i Odense afdelingen, men samtlige nyoprettede afdelinger i hele Danmark.

Det vil være spild af ressourcer, hvis arbejdet skal slutte her, for uden Det Sociale Tolkeprojekt til at dække de udgifter, der er til skrivetolkene, vil det være vanskeligt for os at fortsætte det arbejde, som er til glæde for et stort antal hørehæmmede på Fyn og i andre dele af landet.

Vi kan kun håbe på, at Høreforeningens arbejde for at dækning af tolkeudgifter til medlems- og bestyrelses-

møder resulterer i, at tolkning bliver genindført.

Lene Ihrsberg

Sekretær for Høreforeningen Odense Afdeling på vegne af bestyrelsen

Skrivetolk - hvad er det?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce