Skraldemænd snyder fluerne - skifter til rødt arbejdstøj

Før og efter. I fremtiden går medarbejderne fra Odense Renovation i rødt arbejdstøj. Det trafikgule er blevet skrottet. Foto: Odense Renovation

Skraldemænd snyder fluerne - skifter til rødt arbejdstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejderne i Odense Renovation har ønsket sig bedre og mere åndbart arbejdstøj, og det får de nu.

Næste gang, skraldebilen kommer forbi, vil noget være forandret. For I er sikkert vant til at se skraldemændene i selvlysende gult, men det er slut nu. Odense Renovations medarbejdere skifter nemlig farve på arbejdstøjet, som fremover vil være rødt og koksgråt. Hvilket også gælder medarbejderne på genbrugsstationerne og på Odense Nord Miljøcenter.

De seneste 13 år har arbejdstøjet været gult, og en af forklaringerne på skiftet til rødt og koksgråt handler om trafiksikkerhed: Det nye arbejdstøj har markante selvlysende reflekser af sikkerhedsmæssige årsager. Skraldemænd arbejder ofte i mørke og tæt trafik, og derfor er det ekstra vigtigt, at det nye tøj giver stor synlighed. Ikke mindst i disse år, hvor Odense gennemgår en storbyforvandling med nye byggerier, letbane og trafikale omlægninger.

Mere åndbart stof

Ønsket om nyt arbejdstøj kommer fra medarbejderne selv. I en stor rundspørge i maj blev skraldemændene spurgt om deres holdning til arbejdstøjet. Rundspørgen viste, at der var stor efterspørgsel efter nyt tøj samt ny tøjfarve. Specielt om sommeren har det gule arbejdstøj givet udfordringer, da farven har tiltrukket små fluer. De formodes ikke at gå helt så meget efter den nye røde farve. Desuden var det gamle stof ikke åndbart i sommervarmen, men det er det nye. Medarbejderne valgte således at kaste den markante gule farve på lossepladsen til fordel for rødt og gråt i mere åndbart stof.

Genbrugsvejleder Peter Hermansen fra genbrugsstationen på Snapindvej er en af de første, der har taget det nye tøj i brug, og han siger god for det:

- Indtil videre er jeg rigtig godt tilfreds med arbejdstøjet. Det er nogle fine farver, og det er behageligt at gå i. Men spørgsmålet er jo så bare, om kunderne kan kende mig i det nye tøj, fortæller Peter Hermansen med et smil.

Skraldemænd snyder fluerne - skifter til rødt arbejdstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce