Skraldemænd: Ryd nu vejen

Det er ikke altid nemt at være skraldemand, når vejene er glatte og snedyngerne hober sig op.
Foto: Peter Bergman

Skraldemænd: Ryd nu vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skraldemændene kæmper både mod vintervejret og mod dårligt ryddede småveje.

At snevejret gør livet surt for skraldemændene i Odense er ingen hemmelighed, men renovationsarbejderne ærgrer sig over, at flere små veje samtidigt er dårligt ryddede.

- Det er altså farligt at rende rundt herunde i sneen. Folk har jo egentligt pligt til at rydde private fællesveje, men det er der meget få der gør, siger skraldemand Per Næsby til Fyens.dk. Han og kollegaerene slås dagligt med et farligt underlag og store forhindringer.

- Vejene er specielt glatte og jeg er da også selv faldet, det kan man ikke undgå. Jeg glæder mig bare over, at vi ikke har haft nogen alvorlige ulykker, fortæller han.

Formentligt er det ikke alle, der tænker over, hvor mange kilo renovationsarbejderne i virkeligheden kæmper med, når de forsøger at tømme din skraldespand.

- Selvom mange har været gode til at grave huller, så vi kan komme ud med skraldespanden, så har vi stadig problemer. Sådan en skraldespand kan altså veje op mod 250 kilo, siger Per Næsby, som desuden fortæller, at vintervejret sætter sine spor i kroppen.

- Ryggen, armene og benene gør altså ondt, når man kommer til fredag. Så er man helt klar til at holde weekend, fortæller han, inden han fortsætter rundt på sin tur til de odenseanske skraldespande.

Skraldemænd: Ryd nu vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce