Skonnert ladet med finansfolk

Sådan tager "Maja" sig ud, når hun er flottest. På torsdag runder bramsejls-skonnerten Odense Havn.

Skonnert ladet med finansfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flot sejlskib lægger til i Odense Havn, men kun adgang for finansfolk

ODENSE: For sejlskibs-spottere er der nyt at se på torsdag i Odense Havn.

Bramsejls-skonnerten "Maja" lægger til kaj, men det bliver ikke muligt for eventuelt nysgerrige at få et kig ombord på den snart 90 år gamle skonnert.

Den er nemlig hyret til et lukket arrangement og stævner ud med en ladning af pengefolk, der skal høre lidt om, hvad det lige nu er værd at investere i.

Dansk Bank Finanscenter Fyn har lejet "Maja" for en dag, og dermed føjes endnu et lille kapitel til skibets omskiftelige tilværelse.

Det begyndte med fisk

Skibet blev bygget under første verdenskrig på et værft ved Rhinen i Holland. I begyndelsen drev skibet fiskeri i Nordsøen under navnet "Hans KW 56".

I 1930 blev det til et sejlførende lastskib på knap 35 meter med tre master i stedet for de traditionelle to og fik sit nuværende navn "Maja."

Frem til 1957 sejlede Maja med korn, kul, granit og lignende i Nord- og Østersøen, senere var lasten maltbyg til Ceres Bryggerierne i Århus, nu med navnet "Top" som en af bryggeriets pilsnere.

I 1967-1982 var skibet i privat eje under navnet "Leo", inden det igen blev fragtskib og i 1996 sejlede med sin sidste last, granit fra Rønne til København.

I 1996 blev "Maja" restaureret og bygget om. Det bevarede sit oprindelige udseende fra 1930'erne udvendigt, mens der blev indrettet spise- og sovesal samt køkken med plads til 70 dagsgæster og 24 overnattende i det gamle lastrum.

I dag er Maja ejet og drevet på familiebasis af familien Bøllehuus, der siden 1997 har været medejer af skibet.

"Maja" kan lejes for 20.900 kroner om dagen plus forplejning.

Skonnert ladet med finansfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce