Skoler glæder sig til flere computere


Skoler glæder sig til flere computere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PC'ER: Men der skal stadig bruges penge på gode skolebøger, advarer skoleledere
ODENSE: Der er god brug for flere computere på Odenses folkeskoler.

Så politikernes aftale, der sikrer flere computere til skolerne, bliver godt modtaget på skolerne rundt om i Odense.

- Det vil give et løft til undervisningen, siger den it-ansvarlige på Tarup Skole, Jørn Skov.

- Det er godt. Vi har stort brug for dem. Vi skal i stadig højere grad undervise både i og med computere, og det kræver, at vi har ordentligt udstyr, siger lederen af Rosengårdskolen, Erik Larsen.

Onsdag aften indgik S, SF, V og K et budgetforlig, hvori der blandt andet er afsat 3,7 millioner kroner til nye computere på folkeskolerne. En pulje fra staten fordobler beløbet og betyder 1000 nye computere til skolerne hvert år de næste tre år.

Kan ikke erstatte bøger

Ifølge kommunens beregninger betyder det, at der i fremtiden vil være seks elever pr. computer i folkeskolen. I dag er tallet otte elever om hver.

- Vi vil gerne have flere computere. Det bliver mere og mere almindeligt for eleverne at bruge det både i projekter og i den almindelige undervisning, og de store kan også bruge dem til afgangseksamen, siger Peter Hyldebrandt, der er inspektør på Kragsbjergskolen.

Både han og Erik Larsen fra Rosengårdskolen understreger dog, at computerne ikke kan erstatte skolebøger .

- Der er hele tiden brug for ny viden - også i form af nye og bedre skolebøger. Det kan computeren ikke erstatte og vi må sørge for også at være langt fremme på den front, siger Erik Larsen.

Inspektørerne peger også på, at der bliver brug for flere penge til at driften af de mange nye computere. Det har politikerne også taget højde for, og der er afsat 800.000 kr. i budgettet til de nye computere.

- Hele den måde, samfundet udvikler sig på, gør det bydende nødvendigt at vores børn er fuldt ud fortrolige med at bruge computere. Det kræver, at vi giver dem muligheden det, og gør vi nu, siger Venstres politiske ordfører, Jane Marie Jegind.

Børn- og Ungerådmand, Søren Thorsager (S) er enig:

- Det er utroligt vigtigt, at vores skoler er med på den front. De penge, vi selv kunne afsætte var ikke mange, men sammen med pengene fra staten tror jeg på, at det vil kunne give området et ordentligt løft. Det vil give mulighed for at bruge computeren mere i undervisningen og tilpasse det til den enkelte elev, mener Søren Thorsager.

Skoler glæder sig til flere computere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce