• Odense Letbane forsøger at forskønne Benedikts Plads ved at male byggehegn med hjælp fra Odense Friskole

Billedkunstholdet på Odense Friskole laver i løbet af torsdag et værk på byggehegnet ved Benedikts Plads i centrum af Odense. Værket skal være med til at forskønne pladsen, indtil den nye Benedikts Plads tager form i forbindelse med letbanebyggeriet, skriver Odense Letbane P/S i en pressemeddelelse..

- Kunsten i dette projekt ligger måske ikke så meget i selve vægmaleriet. Men mindst lige så meget i at skabe et samarbejde, hvor lokalområdet bidrager til, at vores offentlige rum får et løft, siger den lokale kunstner, Christian Elovara Dinesen.

Han har over to skoledage arbejdet med eleverne fra skolens billedkunsthold om idéudvikling og skitser til et næsten 50 meter langt maleri på byggehegnet.

Arbejdet med at forberede Benediktsgade til letbanen er nu så godt som overstået. Der venter nu en pause, inden arbejdet med at anlægge den nye Benedikts Plads og selve letbanen går i gang.

Lys, åben og grøn

- Fremtidens Benedikts Plads bliver lys, åben og grøn - med letbanen som omdrejningspunkt. Men vi vil også gerne have, at pladsen er pæn og indbydende i den kommende periode. Derfor har vi bedt Odense Friskole om at hjælpe os, forklarer Benthe Vestergård, der er kommunikationschef hos Odense Letbane P/S:

På Odense Friskole glæder man sig over, at eleverne er med til at sætte deres eget fysiske præg på skolens lokalområde.

- Det giver en følelse af tilknytning og ejerskab. Derudover giver det både meget læring og stolthed, at børnene er med i en kunstnerisk proces, som ender med et værk, hvor man kan pege på noget helt konkret og meget synligt i byrummet, siger Karen Raunkjær, der er billedkunstlærer på Odense Friskole.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.