Skole og hotel vil ind i Badstuen

Milling-familien, der ejer Hotel Ansgar Slotsgården (t.h.) og Hotel Plaza mod Jernbanegade - vil investere store summer i Badstuens udvidelse og integrering til de to hoteller.
Foto: Jørgen Hansen

Skole og hotel vil ind i Badstuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VALG: International undervisning eller eksklusivt konferencehotel

ODENSE: - Konferencehotel på Badstuen er det eneste rigtige for byen, siger direktørJan Milling, der driver nabohotellerne Ansgar og Plaza.

- Det skal være moderne, i høj kvalitet og tre etager. Med plads til næsten 500 gæster.

Også skolebestyrer Henrik Nannestad Jørgensen, ejer af genboen "Henriette Hørlück Skole", lyder sikker i sin sag.

- Det er oplagt og det eneste rigtige for byen, at vi udvider med en international afdeling på Badstuen, siger han.

Interessen for det populære multikulturcenter på Østre Stationsvej er aktuel efter den kommunale beslutning om at lægge Badstuens aktiviteter sammen med Studenterhuset, Internationalt Hus og til dels Magasinet og derved skabe event- og aktivitetskontoret Kulturmaskinen, der formentlig får til huse i det gamle pakhus over Café Oscar.
Den arkitektonisk spændende badstue-bygning ligger midt mellem to hoteller med samme ejerstab - og bagved ligger en privatskole med pladsproblemer. Tegning: Gert Ejton
Den arkitektonisk spændende badstue-bygning ligger midt mellem to hoteller med samme ejerstab - og bagved ligger en privatskole med pladsproblemer. Tegning: Gert Ejton

Offentlig badeanstalt

Den arkitektonisk spændende Badstue-bygning, der engang husede byens offentlige badeanstalt, ejes af Odense Kommune, der nu vil sælge.

Jan Milling har i takt med sin hotelsucces været varm på Badstuen de sidste fire-fem år. Han har flere gange haft kontakt til kommunen og har et færdigt teknisk oplæg.
badstuen
Aktivitetshuset Badstuen, Østre Stationsvej 26, var Odenses offentlige badeanstalt fra 1922 til 1971 - da blev den karismatiske trefløjede bygning indrettet med værksteder og café til forsamlingshus - og har siden fået status som kulturhus fra alle aldre.

Arkitekterne Hjalmar Kjær og V. Møller Jørgensen har tegnet bygningen.

Oprindeligt var afdelingen for damer til venstre og for herrer til højre. Der var brusebad i underetagen og damp- og karbade i hovedetagen - til dels arrangeret som ovenlyssale.

Udbygges med to etager

Hotel-ejeren er helt klar på, at hans projekt kræver særlige byggetilladelser, idet planen kun kan føres ud i livet, hvis ejendommen, i respekt for miljø og arkitektonisk helhed, skal udbygges med to etager.

- Jeg vil ikke røre ved facadens udseende, bortset fra, at den bliver højere. Ellers vi der ikke være plads til de faciliteter vi skal bruge til et luksuriøst konferencehotel, der tilmed vil udgøre en fornem helhed på vores nabohoteller, siger direktør Jan Milling.

Skal ikke bygge til

Derimod kan den internationale skoleafdeling snildt indrettes i Badstuen, som huset ser ud i dag. Bortset fra en renovering og nedrivning af enkelte vægge.

Henriette Hørlücks Skole ligger i Slotsvænget, der er en lukket sidegade til Hans Tausens Gade. Den har 440 elever, er nabo til Landsarkivet og Katedralskolen - og ligger op til Badstuens baggård.

- Vi ekspanderer, men vi vil ikke flytte fra vores tre bygninger, der emmer af atmosfære efter 96 år i gemakkerne.

Kommunen og Amtet har tidligere, uden større held, forsøgt at strikke en international skole sammen. Derfor blev flere privatskoler spurgt.

- Vi har på lavt blus international undervisning, der passer til vores profil og Badstuen giver mulighed for realisere tanken. Andre større danske byer har sådan en skole, bare ikke Odense, siger Henrik Nannestad Jørgensen.

Skole og hotel vil ind i Badstuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce