Hverken forældre, lærere eller ledere på Odenses skoler springer begejstrede rundt efter budgetforliget torsdag, der giver skolerne 10 millioner kroner ekstra næste år.

Odense: 10 millioner kroner næste år. Og i alt 55 millioner over de næste fire år.

Det er den kontante håndsrækning til de økonomisk trængte folkeskoler, efter et samlet byråd torsdag enedes om et budget. Men beløbet er for lille til, at det kan kaldes en sejr, mener Britta Bang, skolebestyrelsesformand på Tingløkkeskolen og en af hovedkræfterne i den flere måneder lange forældreprotest.

- Vi er skuffede over, at politikerne ikke har taget ved, når nu de har erkendt skolernes problemer, siger hun.

Også Dorte Andreas, formand for Skolelederforeningen i Odense, er skuffet.

- Det er bedre end ingenting, men vi er fortsat meget bekymrede for området, siger hun og bemærker, at de 10 millioner i 2016 præcis dækker det hul, der næste år opstår, når tidligere ekstrabevillinger til vikarer udløber.

Rådmand er glad

Formand for Odense Lærerforening, Anne-Mette Kæseler Jensen, har gjort samme overvejelse:

- Så er der ingen investering, men kun status quo. Og der er under ingen omstændigheder skabt balance. Det er et absolut miniskridt i den rigtige retning.

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) anerkender, at der er langt op til både de 250 millioner kroner årligt, som skolebestyrelserne efterlyser, og de 112 årlige millioner, som ifølge Børn- og Ungeforvaltningens egne beregninger vil bringe Odense på udgiftsniveau med landets andre store kommuner.

- Man kan være rigtig skuffet over, at beløbene ikke er større, eller man kan være rigtig glad for, at man fik så mange af de penge, der var at tage af. Jeg vælger at være det sidste, siger hun.

Ud over skolemillionerne giver budgettet også penge til blandt andet udsatte børn, til ældre, cykelstier, letbane og til at skaffe ledige i job.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).

Mere om emnet

Se alle
5
To timers forhandling: Historisk hurtigt budgetforlig i Odense

To timers forhandling: Historisk hurtigt budgetforlig i Odense

Budget 2016: Odense tvunget til at tage af kassen

Budget 2016: Odense tvunget til at tage af kassen