Skole lukker: Arabisk friskole har ikke udbetalt løn til lærerne

Al-Salam skolen i Odense lukker. Det oplyser Frie Skolers lærerforening. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Skole lukker: Arabisk friskole har ikke udbetalt løn til lærerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den arabiske friskole Al-Salam, der tidligere på måneden mistede sin statsstøtte, har ikke udbetalt løn til lærerne i denne måned, derfor må de ikke undervise de 54 elever på skolen.

Odense: Den arabiske friskole Al-Salam har længe haft økonomiske problemer, og denne gang er det gået ud over lærerne. Da de fleste fik en lønseddel tilsendt og penge på kontoen i dag, måtte lærerne på Al-Salam skolen undvære. De har ikke fået løn, og derfor må de ikke undervise eleverne på den lille friskole på Lille Tornbjerg Vej. Hvis skolen ikke erklærer sig konkurs, så gør Frie Skolers Lærerforening, fortæller fagforeningen.

Tidligere på måneden mistede skolen sin statstøtte, hvilket skyldtes dårlig økonomi. Derfor mente Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, at det ville være uansvarligt at fortsætte med at udbetale statsstøtte.

Møde om tilbud til elever

Børn- og Ungeforvaltningen er netop nu i møde for at finde ud af, hvad der skal ske med eleverne. Kommunen skal tilbyde undervisning. I første omgang skal de finde ud af, hvor mange af de 54 elever på skolen, der hører til Odense Kommune. Det gør 48 af dem. Herudover skal kommunen kortlægge, hvilket skoledistrikt børnene hører til, og hvilke folkeskoler der er plads på, hvis børnene og deres forældre vælger at gå denne vej.

Den manglende løn og mistet statsstøtte er kun en del af problemerne på skolen, der blev grundlagt i 2009 af forældre med irakisk baggrund. Tilbage i september blev skolen sat under skærpet opsyn af styrelsen, da streng disciplin og undervisning på arabisk fyldte meget.

Lærerne er nu sendt hjem, og Frie Skolers Lærerforening oplyser, at der skal holdes møde i morgen angående deres manglende løn, som skal udbetales af Lønmodtagernes Garantifond. Men fonden kan ikke dække lærernes løn, medmindre skolen erklærer sig konkurs. Derfor, hvis skolen ikke gør det, vil Frie Skolers Lærerforening gøre det. Når der kommer en konkurs, kan fagforeningen anmelde lærernes krav over for Lønmodtagernes Garantifond.

- Det er en ret omstændig proces, som vi hjælper med. Der vil være en periode nu, hvor de mangler penge. Der kan vi låne dem nogle penge, så de har til dagen og vejen, forklarer Uffe Råstrup, formand for Frie Skolers Lærerforening, som har lærernes interesse for øje.

Skole lukker: Arabisk friskole har ikke udbetalt løn til lærerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce