Skole glæder sig over budgetmillioner: - Nu slipper vi for de pivrådne pavilloner

Tre klasser har til huse i rådne og utætte pavilloner på Paarup Skole. Men med millioner fra torsdagens budgetforlig bliver den midlertidige løsning fra 70'erne nu skiftet ud med en permanent bygning. Arkivfoto

Skole glæder sig over budgetmillioner: - Nu slipper vi for de pivrådne pavilloner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn og voksne på Paarup Skole slipper for tre rådne pavilloner, efter byrådet i Odense har afsat 48 millioner kroner til at komme af med et antal af de barakker, der var midlertidige i 70'erne, men som stadig huser både børnehave- og skolebørn.

De var en billig og en hurtig løsning på et pladsproblem dengang i begyndelsen af 70'erne. Men allerede i 80'erne tog snakken fart: Det ville ikke gå meget længere.

Alligevel skulle det altså blive 2018, før politikere fandt millioner til at droppe tre pavilloner ved Paarup Skole og give børnene og lærerne en permanent bygning.

- Det er tiltrængt, siger Søren Smedegaard, der er formand for skolebestyrelsen.

- Det er så horribelt og håbløst, det vi har nu. Og det siger sig selv, når noget, der egentlig er midlertidigt, bliver 45 år. Pavillonerne er pivrådne, de er utætte, og der er så dårligt indeklima, at vi har børn, der render rundt med hovedpine. Og forældrene, de får hovedpine af at tænke på, at børnene er i det.

I budgetforliget, som et samlet byråd enedes om torsdag aften, er der over de kommende år afsat 48 millioner kroner til at komme af med et antal pavilloner på byens folkeskoler og børnehuse.

- Børnehuse og skoler skal ikke have hjemme i midlertidige pavilloner, men i klimarigtigt byggeri med inspirerende læringsmiljøer. Pavillonerne har nu nået en stand, hvor de ikke længere opfylder kravene til indeklima og driftsøkonomi, hedder det blandt andet i forligsteksten.

Første step af flere

De 48 millioner kroner rækker imidlertid ikke til at skrotte alle pavilloner.

- Men det er et væsentligt skridt henimod at udfase brugen af pavilloner i den kommunale ejendomsmasse, fastslår forliget og sætter ord på, at pengene skal begynde hos Paarup Skole.

Dermed ser enden på flere års kamp ud til at være nået i Paarup.

- Det er mange års fokusering og nogle intense års forløb med løbende besøg af politikere. Vi har holdt gryden i kog, konstaterer Søren Smedegaard.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi selv er nævnt i forliget, men forhåbentlig er det her første step af flere, så også andre skoler kommer af med deres barakker.

Det bliver op til politikerne i By- og Kulturudvalget og Børn- og Ungeudvalget at prioritere, hvilke skoler og børnehuse der ellers skal have glæde af millionerne.

Skole glæder sig over budgetmillioner: - Nu slipper vi for de pivrådne pavilloner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce