På kun lidt over en måned skal alle togskinner over Fyn nu slibes

Det larmer og ligner mest en ildsprudlende drage i natten. Skinneslibertoget, der nu vender tilbage til Fyn.

Det er Banedanmark der står får skinnerne og her kan man nu fortælle at slibearbejdet vender tilbage til Fyn fra 25. januar.

De små skinnefejl, der nu skal slibes væk, bliver fundet, når Banedanmark hvert år sender målevognstoget, der både kan finde indre og ydre revner i skinnerne, ud på jernbanenettet. Og der er god økonomi i at sende skinneslibetoget i natten - også selv om det koster 160.000 kroner for hver nat, skinneslibetoget kører.

- Hvert døgn kører der omkring 3000 tog rundt på de danske jernbanenet. I fremtiden stiger det antal, og jo flere tog, der kører, desto mere slider det naturligvis på skinnerne. Ved blandt andet at slibe skinnerne sikrer vi, at der går længere tid mellem, at de skal udskiftes, siger Pernille Skovrup, vedligeholdelsesleder i Banedanmark.

Skinner bliver slebet mellem klokken 22.30 og 05.00 af hensyn til togtrafikken, og der slibes efter denne tidsplan:

25.-26. januar: Snoghøj-Ejby. 26.-27. januar: Kavslunde-Holmstrup. 27.-28. januar: Tommerup-Odense. 29. februar-1. marts: Odense-Tommerup. 1.-2. marts: Tommerup-Ejby og 2.-3. marts: Aarup-Kauslunde.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune