Egentlig var det 1. februar, det skete helt officielt, men der skulle lige gå halvanden uge, inden den mere ceremonielle overdragelsesforretning fandt sted: Jørgen Volmer har overladt ledelsen af Fyens Stiftstidendes Odense-redaktion til Erik Thomsen, og det blev markeret med en reception torsdag eftermiddag i mediehuset på Banegårdspladsen.

Rent praktisk er der sket det, at Jørgen Volmer (tv. på billedet) er blevet redaktionschef for Stiftstidendes nyheds-, samfunds- og erhvervsredaktioner, der er blevet lagt sammen til én redaktion. Og selv om det måske lyder finere at være Odense-redaktør end at være redaktionschef, så er der tale om en forfremmelse af Jørgen Volmer. Det er bare sådan, at de journalistiske titler tit kan være svære at forstå for folk uden for miljøet. Og såmænd også nogle gange for folk i miljøet.

Jørgen Volmer nåede at være Odense-redaktør i tre et halvt år. Han afløste i 2012 Esben Seerup, der nu er direktør i det fynske folks tjeneste på TV 2/Fyn.

I den tid var Erik Thomsen souschef på Odense-redaktionen, så det forekommer ganske logisk, at Thomsen nu har overtaget den daglige ledelse af redaktionen. Men sådan er det ikke nødvendigvis, kunne man udlade af den festtale, chefredaktør Poul Kjærgaard holdt under receptionen. Her blev sløret løftet for, at det var en søndag i kirketiden, Poul Kjærgaard ringede til Erik Thomsen for at fortælle, at jobbet som Odense-redaktør var ledigt.

- Allerede efter to-tre minutters samtale kunne jeg fornemme, at Erik har redaktørgenet i sig, lød det fra Kjærgaard.

Samme Poul Kjærgaard kunne i øvrigt i ovennævnte rokade fra 1. februar skifte titlen som redaktionschef ud med titlen som chefredaktør, og også her er der tale om en forfremmelse, hvis der stadig skulle være nogen, der kløjes i journalistiske titler.

For at gøre rokaderne på Odense-redaktionen færdige, så vil den skarpsindige (og tålmodige) læser måske spørge: - Når nu Erik Thomsen er gået fra at være souschef til at være chef for redaktionen, så mangler I vel en souschef på redaktionen?

Men det gør vi ikke længere, for en sådan er netop blevet udnævnt, og hun hedder Camilla Ahlmann-Jensen.

Som det hører sig til på en sådan journalistisk festdag, var der naturligvis masser af gæster og et bugnende gavebord til både Volmer og Thomsen. Der var folk fra politik, rådmænd og borgmesterkandidater. Der var mennesker fra kulturlivet og selvfølgelig fra mediebranchen. Samt familie til de to hovedpersoner og alle mulige gode venner af bladhuset.

En af receptionsgæsterne, som mange gerne ville slå en sludder af med, var Jess Heilbo, der dog ikke havde tid til at være der ret længe.

Han havde nemlig en aftale med TV 2/Fyn, hvor han skulle i studiet for at tale om en kendt restaurant.

  • Jepsen_Bo_(2015)_006

    Af:

    Jeg er menneskeredaktør på Fyens Stiftstidende, hvor jeg tager mig af navnestoffet. Jeg er først uddannet historiker fra Odense - hvilket jeg bruger, når jeg anmelder historiske bøger til kultursiderne - dernæst uddannet journalist fra Aarhus. Jeg er gift, bor i Næsby og har tre børn.