Skibhusvej i fokus på velbesøgt bydelsmøde

Alle pladser var fyldte, og flere havde faktisk skrevet sig på venteliste til tirsdag aftens bydelsmøde i Skibhus. Foto: Sugi Thiru

Skibhusvej i fokus på velbesøgt bydelsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftenenes mest markante forslag kom fra Bo Pedersen, da Skibhus-borgere tirsdag aften i stort antal troppede op for at diskutere bydelens fremtid: Lav gågade på en del af Skibhusvej, lød hans idé, som dog skydes ned af politikere fra S og V.

Den er hjertet i hele bydelen. Skibhusvej.

Med både biler, cykler og fodgængere og med et handelsliv af en vis tyngde er den også en stor del af årsagen til, mange ofte kalder Skibhuskvarteret for en by i byen.

Da der tirsdag aften var velbesøgt bydelsmøde med godt 250 deltagere arrangeret af Skibhusforum og Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning var det derfor også naturligt, at især Skibhusvej var et emne, mange var kommet for at kommentere eller spørge ind til.

Hvordan med trygheden for cyklister og krydsende fodgængere? Hvordan med cykelstier på den del af gaden, hvor disse ikke findes i dag? Og hvad vil By- og Kulturforvaltningen gøre for at komme fartsyndere og uansvarlig kørsel i gaden til livs?

Bo Pedersen fra Agnetevej stillede aftenes mest bemærkelsesværdige forslag, da han rejste spørgsmålet, om man kan gøre en del af Skibhusvej til gågade. Foto: Sugi Thiru
Bo Pedersen fra Agnetevej stillede aftenes mest bemærkelsesværdige forslag, da han rejste spørgsmålet, om man kan gøre en del af Skibhusvej til gågade. Foto: Sugi Thiru

Forslag: Gågade eller stillevej

Rasmus Bach Mandø, kontorchef for trafik- og mobilitet hos Odense Kommune, kunne fortælle, at der faktisk ikke for nuværende er de store planer for ændringer af Skibhusvej.

For gaden fungerer ret godt, mener kommunens embedsfolk, da der stort set ikke er uheld andre steder end i lyskrydsene. Og generelt er farten heller ikke høj.

- VI har faktisk ingen uheld i forbindelse med, at folk krydser gaden, kunne kontorchefen oplyse.

Blandingen af biler og cykler på vejbanen er med til at holde farten nede, påpegede han.

- Faktisk er gaden én, vi er ret tilfredse med, og som kollegaer fra andre byer kommer på besøg for at se, hvordan vi har indrettet, lød det.

Men så dukkede et spørgsmål op Bo Pedersen, 67 år.

- Er der nogen planer om at lave enten gågade eller sivegade på en del af Skibhusvej, ville han vide.

- Nej, nej, lød reaktionen blandet med opgivende suk fra nogle af de andre tilhørere.

Som med Vestergade og Kongensgade

Ifølge Rasmus Bach Mandø er det at gøre en del af Skibhusvej til enten gågade eller stillegade ikke en plan, der findes på nuværende tidspunkt.

Avisen tog efterfølgende fat i Bo Pedersen for at høre lidt mere om hans tanker, der nok må beskrives som aftenens mest vidtgående. Og han mener det seriøst, selv om han erkender, at forslaget nok ikke er lige populært hos alle.

- Jeg hørte godt, der kom en reaktion, og det havde jeg også ventet. Men Skibhusvej er et unikt sted i Odense. Det er byen i byen, og jeg mener faktisk, at man burde ændre gaden, så de mange fodgængere kan krydse den uden at skulle frygte bilerne. Ikke hele Skibhusvej, men måske fra Skibhustorvet og 200-300 meter mod nord. Det vil være en fordel både for trafikanterne og handelslivet, lød hans uddybende forklaring.

Han mener, at tiden har ændret sig, og det samme har Skibhuskvarteret og Skibhusvej.

- En gang var det jo også utænkeligt at lave gågade i Vestergade og Kongensgade. Men det var det jo så ikke alligevel, viste det sig, og én skal jo være den første til at foreslå det, selv om jeg godt ved, at jeg lige nu nok er en enlig ulv med den her idé.

S og V: Urealistisk

Til stede ved bydelsmødet var politikere fra byrådets to største partier, Anders W. Berthelsen fra Socialdemokratiet og by- og kulturrådmand Jane Jegind fra Venstre.

De afviser begge tanken om så meget som at at begynde at overveje en eventuel omdannelse til gågade eller stillegade på en del af Skibhusvej.

- Det er urealistisk, og det vil betyde, at beboerne på andre gader, Kochsgade for eksempel, bliver generet af øget trafik, lød reaktionen fra Anders W. Berthelsen, der også afviser idéen på baggrund af By- og Kulturforvaltningens vurdering af, at gaden faktisk er velfungerende - og ikke speciel farlig - som den er i dag.

Jane Jegind mener, der er brug for et flow i gaden både af hensyn til beboere og erhvervslivet.

- Det (at lave gågade, red.) er ikke noget, jeg ser for mig i en overskuelig fremtid. Det er vigtigt, at vi lytter til både borgerne og handelslivet, var hendes kommentar.

Bo Pedersen har dog ikke tænkt sig at give op af den grund. Nogle gange har en idé brug for at modne, påpeger han. Og nu vil han kontakte det lokale organ Skibhusforum med sit forslag.

Lars Kjærgaard, formand for Skibhusforum, er ikke nær så afvisende som politikerne. Han kalder tanken om et stræk med gågade på Skibhusvej "interessant", om end den også rejser en del spørgsmål, der skal overvejes nærmere.

- Men jo, vi drikker gerne en kop kaffe og høre nærmere om Bo Pedersens idé, er meldingen fra Lars Kjærgaard.

Skibhusvej i fokus på velbesøgt bydelsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce