Skibhus 19:68-festival med oprør og flippere

Hippietiden har stor ikonisk kraft. Også 50 år efter. Der er 68-fokus på 17:48. Har man sagt ølejr, har man også sagt ølejr. Arkivfoto

Skibhus 19:68-festival med oprør og flippere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvtredsåret for oprørs- og opbrudsåret 1968 bliver fejret med en fynsk 68-festival i Skibhus 17:48 i Odense 9.juni

Der blev festet igennem til tonerne af syret beatmusik med initiativgruppen Morgenlys som bagmænd hos hippierne på Hinderupgård i Odense. Samtidig kæmpede lærlingene på Lindøværftet for bedre løn- og arbejdsvilkår gennem deres organisation Faglig Ungdom. Kvindekampen var i gang og en hel generation gik på barrikaderne i protest mod USA´s krig i Vietnam.

Året var 1968. Ungdomsoprørets ikoniske årstal. Med festivalen Det Fynske 68 er en lille gruppe odenseanere, som på forskellig vis var med dengang, i fuld gang med forberedelserne til en genoplivning af året 1968 og tiden der fulgte. Det sker 9. juni i Skibhus 17:48.

En af initiativtagerne er Peter Jürgensen:

- Året 68 er blevet symbolet på den tid. I virkeligheden er det både årene før og ikke mindst tiåret efter, der markerer ungdomsoprøret, og det var en opbrudstid på mange planer. Festivalen er en hyldest til den fynske udgave af 68. Her på Fyn foregik tingene på deres egen måde, og vi synes, det er en spændende historie, der fortjener at blive fortalt.

- Gennem workshops, videoer, film, fortællinger og korte foredrag om bl.a. kvindekamp, kollektiver, musiklivet, alternative teatergrupper, faglige kampe og grupperingerne på venstrefløjen vil vi tegne et bredt billede af tiden dengang og trække linjerne op til i dag. fortæller han.

Festivalen varer fra 12-24 med workshops og foredrag om eftermiddagen fulgt op med fællesspisning kl. 18, inden tresser-grupper som Jackson Garden, Hokus Poulsen og Back On The Horse spiller tidens beat.

Skibhus 19:68-festival med oprør og flippere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce