Det er ikke første gang, en 17-årig gymnasieelev bliver kørt ihjel af et tog i Odense. Det skete også for lidt over tre år siden.

Den 3. december 2011 står som en tragisk dato for familien til den dengang 17-årige Magnus Kjærhus Munk i Odense.

Han befandt sig nemlig, af stadig ukendte årsager, på togskinnerne på Østre Ringvej i Odense, hvor han blev påkørt og dræbt af et tog.

En næsten identisk hændelse fandt sted i nat, hvor en jævnaldrende gymnasieelev fra Sct. Knuds Gymnasium blev dræbt på togskinnerne øst for Odense Banegård Center.

Magnus Kjærhus Munk var på vej hjem fra en fest på Tornbjerg Gymnasium, hvor han var elev. Her drak han sig til en promille på 2,8 og endte af ukendte årsager på togskinnerne på Østre Ringvej.

Hans familie oprettede kort efter ulykken en fond, Magnusfonden, der skulle igangsætte initiativer, der skal få unge sikkert hjem fra fester og byture.

App til unge

I 2012 lancerede fonden en app, som unge kan benytte, hvis de har brug for hjælp til at komme sikkert hjem. Den blev kaldt Tryghedsapp'en.

For at de unge skal kunne bruge den, skal de på forhånd have oprettet et netværk med deres kammerater. Hvis den unge trykker på nødknappen, går der besked ud til alle i netværket, mens der samtidig går en gps-tracking i gang, som viser, hvor den unge befinder sig.

Når et medlem af netværket har påtaget sig at hjælpe den unge hjem, får resten af netværket besked, så man ikke risikerer at mange mennesker rykker ud samtidig.

Hvor mange, der har brugt og bruger app'en, er dog uvist.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
5
Redegørelse om togulykke: 17-årig blev dræbt, da han forsøgte at krydse spor

Redegørelse om togulykke: 17-årig blev dræbt, da han forsøgte at krydse spor

Kirken var fyldt: Stor tilstrømning til Daniels begravelse

Kirken var fyldt: Stor tilstrømning til Daniels begravelse

2
Bedste ven: Vi holder en fest for dig, Daniel

Bedste ven: Vi holder en fest for dig, Daniel