Skattemyndighederne undersøger entreprenør på Facebook-byggeri

Fyens Stiftstidende var inviteret indenfor, da Facebook-byggeriet i Odense sidste år i marts passerede en vigtig milepæl, da den sidste bjælke i det indre stålskellet blev sat på plads. Arkivfoto: Michael Bager

Skattemyndighederne undersøger entreprenør på Facebook-byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sag om muligt skattesvig i stort omfang begået af en tidligere underentreprenør på Facebooks datacenterbyggeri i Odense kan være på vej. Skattemyndighederne er ved at kulegrave sagen, skriver Fagbladet 3F.

En finte med at udbetale løn for millioner uden om det danske skattesystem kan ende med at ramme det dansk-registrerede firma Tag og Facade DK som en boomerang i nakken.

Ifølge Fagbladet 3F er de danske skattemyndigheder nemlig gået ind i sagen og undersøger nu firmaet, der har været underentreprenør på Facebooks datacenter-byggeri i Odense.

- Skat har udbedt sig oplysninger på baggrund af den faglige sag, vi har kørt mod Tag og Facade DK, siger Christian Foli, der er faglig sekretær i 3F Bygningsarbejderne Fyn, til fagbladet.

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), har tidligere opfordret skattemyndighederne til at se på sagen.

Snyd for millioner

Først på året kom det frem, hvordan Tag og Facade DK havde snydt 115 ansatte for i alt 6,8 millioner kroner.

De penge er nu betalt, men den anden del af problemet er, at Tag og Facade DK, der er ejet gennem et selskab i England, ifølge 3F har benyttet sig af en listig model for at slippe uden om at betale den fulde skat i Danmark.

Tilsyneladende har de ansatte fået 37 ugentlige løntimer udbetalt gennem Tag og Facade DK's danske firma, mens deres overarbejdstimer er udbetalt til udenlandske bankkonti af britiske selskaber. Således kan millioner af kroner være udbetalt uden om det danske skattesystem.

- Det er svindel fra arbejdsgiverens side at udbetale løn på den måde, når medarbejderne er skattepligtige i Danmark. Firmaet kan have gjort sig skyldig i medvirken til skattesvig, har Christen Amby, der er rådgivende skatterevisor og medlem af Skatterådet, udtalt fil 3Fs blad.

Skattestyrelsen ønsker overfor hverken at be- eller afkræfte, om de er ved at undersøge Tag og Facade DK.

Mace: Firma på vej ud

Fyens Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra Andrew Colin Laing, manden med det britisk-klingende navn der ifølge virksomhedsregisteret er indehaver af Tag og Facade DK.

De eneste kontaktoplysninger til Tag og Facade DK er dog virksomhedens revisionsfirma i Danmark, Beierholm.

Avisen har været i kontakt med statsaut. revisor Henrik Welinder fra Beierholm, men han afviser at kunne udtale sig på vegne af Tag og Facade, ligesom han ikke må udlevere firmaets kontaktoplysninger, siger han.

Henrik Welinder tilbød dog mandag at sende en mail fra avisen videre til Tag og Facade DK. Tirsdag sidst på eftermiddagen havde det dog ikke affødt nogen reaktion.

Allerede i februar lød det fra det Mace - den britiske hovedentreprenøren på Facebooks byggeri i Odense, som har haft hyret Tag og Facade DK som underentreprenør - at Tag og Facades ageren var "uacceptabel" og, at underentreprenøren var "på vej ud af byggepladsen".

Tom Lees fra Mace's kommunikationsafdeling i London oplyser tirsdag, at han ikke har yderligere kommentarer.

Skattemyndighederne undersøger entreprenør på Facebook-byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce