Skakspillere vælger nettet


Skakspillere vælger nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange spiller skak - bare ikke i klubregi. På fem år har Odense mistet en tredejedel af sine registrerede skakspillere

ODENSE: Det er lidt af et paradoks. Skaksporten har det overordnet godt, og der er masser, der spiller, men samtidig styrtdykker antallet af registrerede skakspillere i skakklubberne.

I Odense var der for fem år siden cirka 300 medlemmer af de odenseanske skakklubber, lyder skønnet fra Jesper Knudsen, formand for skakklubben Frem.

- Jeg vil tro, at der samlet set er forsvundet en tredjedel af medlemmer siden da, siger han.

Internettes indtog har gjort det svært for skakklubberne, lyder hans forklaring.

- I dag kan enhver jo lynhurtigt oprette en profil på et skak-site på internettet, og så kan man spille, når man har lyst uden at være medlem af en klub. Det er jo dejligt uforpligtende og en stor udfordring for skakklubberne, siger han og fortæller også, at skak har fået sig nogle hårdnakkede konkurrenter i poker og golf, som flere og flere har taget til sig de seneste år.

- At folk har valgt at bruge deres tid på golf eller poker i stedet for skak hører vi ofte som forklaring på, hvorfor folk stoppet i klubberne.

For at skaffe flere medlemmer forsøger skakklubben Frem at gøre sig selv mere synlig, samt yde en aktiv indsats for at få flere til at spille skoleskak.

- Vi tror på, at vi kan vende udviklingen, siger Jesper Knudsen.

Skakspillere vælger nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce