Sikkerheden i top før royalt besøg


Sikkerheden i top før royalt besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SIKKERHED: 100 betjente og et ikke oplyst antal livvagter på plads før Frederik og Marys besøg i Odense
Et massivt opbud af politi, sikkerhedsfolk og efterretningsfolk vil være på plads overalt, når kronprinsparret på onsdag besøger Odense.

Med assistance fra kystbyernes politikredse vil omkring 100 betjente i uniform og civil være på plads langs hele ruten for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fra det øjeblik, de forlader kongeskibet "Dannebrog" i Odense Havn.

Dertil kommer et ukendt antal livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste.

Frygt for en gal mand

- Det værste, der kan ske, er, hvis en enkelt gal mand vil tæt på kronprinsparret, eller vil gøre et eller andet. Så skal vi sørge for at holde vedkommende væk, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen, Odense Politi.

Intet er overladt til tilfældighederne, og overalt vil ordensmagten holde øje med, at der ikke pludselig sker en uventet begivenhed, der kan bringe det royale nygifte par i fare.

- Allerede fra morgenstunden skal vi være på plads forskellige steder. Når vi først har clearet ét sted, kan ingen andre komme ind før efter kronprinsparrets besøg. Vi "besætter" simpelthen stedet, siger John Jacobsen.

En af de største opgaver bliver ifølge chefpolitiinspektøren i Vestergade og foran rådhuset, hvor der vil være fyldt med tusindvis af nysgerrige fynboer med håb om at få et glimt af kronprinsparret.

- Parret er hele tiden under den beskyttelse og overvågning, der er nødvendig. De bliver ikke "pakket ind", for de kommer jo for at sige goddag til fynboerne, siger John Jacobsen.

Bombehunde på plads

Fra rådhuset går parret videre til H.C. Andersens Hus, som på forhånd er undersøgt med bombehunde.

- Der skal være meget politi til at holde vejen fri, men vi står ikke lige så tæt som under brylluppet, siger han.

På politigården i Odense bliver der oprettet en særlig kommandocentral, som alene har til opgave at koordinere hele besøget.

Politiets Efterretningstjeneste vil som altid følge kronprinsparret helt tæt, og det er specialuddannede betjente, der er vant til at omgås de kongelige.

Livvagterne vil være på plads både foran, ved siden af og bag ved parret. Men hvor mange, der er med parret, oplyses ikke.

- Det er ingen hemmelighed, at kronprinsparret har livvagter med. Men vi plejer aldrig at sige noget om, hvor mange vi er, eller hvordan vi gør, siger en ansat i efterretningstjenesten, som ønsker at være anonym.

Sikkerheden i top før royalt besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce