"Sigurds Danmarkshistorie" skriver danmarkshistorie, når musikeren otte gange slæber 300 børn med på scenen for at synge kor.

Når Odense Symfoniorkester spiller op til "Sigurds Danmarkshistorie" fra 17. januar til 2. februar, bliver det med danmarkshistoriens største børnekor.

Koret består af i alt 2.654 skoleelever fra hele Fyn, som symfoniorkesteret har inviteret til at deltage på scenen sammen med Sigurd Barrett.

Eleverne er hovedsageligt fra 3. og 4. klasse og har øvet intenst, siden de modtog invitationerne i foråret 2017. De fynske skoleelever synger over otte dage, så der til hver af de otte koncerter vil være flere end 300 glade børnestemmer i koret.

Samtidig vil elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense danse sig gennem 128.000 års danmarkshistorie, der starter med neandertalerne i istiden, og derfra går det over stok og sten med vikinger, konger, dronninger, landsforrædere og helte.

Koncerterne, der varer en time, finder sted hver dag klokken 14 fra 17. til 19. januar og igen fra 29. januar til 2. februar. Det koster 120 kroner for voksne og 60 kroner for børn.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.