Ældremad

Odense Storkøkken: "Hakkebøf"

Da John Lea og William Perrins i 1830'rne opfandt Worcestershire Sauce, havde de næppe fantasi til at forestille sig, hvad en helt tilfældig dansker ville stille op med den omkring 170 år senere.

Men da jeg havde smagt et par mundfulde af dagens ret, fik jeg altså en ubændig trang til at give den et pift, og så greb jeg flasken med engelsk sovs og stænkede hakkebøffen med nogle liflige dråber.

Kødet var sådan set i orden og rigeligt, men der ER altså noget med genopvarmning, der giver en irriterende lille bismag til denne ellers gedigne herreret.

Løgene var, som de skulle være, mens sovsen godt kunne have tålt en lille smule mere karakter. Men her kom d'herrer Lea & Perrins til hjælp.

Har jeg tidligere i ugen været kritisk mod kartoflerne, var der denne gang ikke en finger at sætte på dem. Den tilhørende blomkål var sikkert ernæringsmæssigt velment, men virkede som begrebsforvirring på en hakkedrengs-traditionalist.

Jesper Mads Eriksen

Mere om emnet

Se alle
Indien i tam udgave

Indien i tam udgave

Columbus blues

Columbus blues

Smagsdommerne